Terassit ovat varma merkki kesästä

Emma Päykkönen ja Janniina Tauriainen nauttivat perjantaina kevään ensimmäiset kahvikupposet terassilla. Kuva: Aija Pirinen

Myös sataman terassit availevat oviaan.

Terassien avaaminen tarkoittaa, että kesä on jo ovella. Valtaosa keskustan kesäterasseista ja myös monet jäätelökojut avattiin viime viikolla. Terasseja pystytettiin niin Kauppakadun ravintoloiden viereen kuin torin ympäristöön.
Emma Päykkönen (19) ja Janniina Tauriainen (20) olivat viime perjantai-iltapäivästä tulleet nauttimaan kahvista ja auringonpaisteesta Salacavalan terssille.
– Kyllä terassien avaaminen on tietynlainen kesän avaus. Terassit kuuluvat kesään, naiset pohtivat.
Naiset odottavat erityisesti sataman terassien avaamista.
Tämä kevät on Emmalle ja Janniinalle jännittävää aikaa, sillä heillä on juuri ylioppilaskirjoitukset takana. Molemmilla on ainakin alustavana suunnitelmana jäädä Kuopioon. Emma aikoo hakea yliopistoon opiskelemaan ravitsemustieteitä ja Janniina Savoniaan liiketaloutta.

Torin Mualiman navan terassille oli puolestaan istahtanut vantaalainen Pete Korhonen, joka oli loppuviikosta työmatkalla Kuopiossa.
– Iltapäivästä oli vapaata, joten ajattelin tulla tähän terassille katsomaan Kuopion torin menoa. Tässä on ikäänkuin paraatipaikalla tarkkailemassa ihmisiä, Pete sanoo.

Keskustan lisäksi myös sataman alueen terassit availevat vähitellen oviaan. Esimeriksi Sataman Helmen terassille on jo saatu pöytiä.
–  Pyrimme saamaan terassin kokonaisuudessaan auki pääsiäiseksi, kommentoi Helena Väänänen Sataman Helmestä viime perjantaina.
Cafe Sataman terassi oli auki jo viime viikonloppuna, tosin anniskelu tapahtui edelleen sisältä käsin. Äitienpäivän jälkeen aukioloaikoja on tarkoitus laajentaa ja pitää terassia auki myös loppuviikon arkipäivinä. Kesäkuusta eteenpäin terassi on tarkoitus olla avoinna päivittäin kello 12 alkaen.
– Toki kaikki riippuu säästä, Cafe Satamasta kerrotaan.
Sataman ravintola Albatrossi avaa ovensa talven jäljiltä ensi viikolla. Torstaina 18.4. esiintymässä on Rähinä Special.