Tommi Jokinen: ”Joka jätkä on nyt parempi kuin koskaan”

Tommi Jokinen on kasvattanut muhkean play offs -parran: ”Kyllä tuolla kopissa on muillakin jätkillä parta, joka leikataan toivottavasti vasta Suomen mestaruuden jälkeen.”

KalPan Tommi Jokinen aikoo nauttia seuraavat pari viikkoa jokaisesta hetkestä: ”Tämä on elämäni suurin tilaisuus.”

KalPan oma kasvatti Tommi Jokinen (28) palasi Lappeenrannasta suoraviivaisempana ja kypsempänä urheilijana kuin mitä oli lähtiessään Kuopiosta. SaiPassa hän oppi pohjoisamerikkalaisista pelaajista, miten suoraviivaisuus näkyy tehotilastoissa.

SaiPassa hän paukutteli omat ennätyspisteensä yhden kauden aikana. Finaalien alla miehen rytinä maalinedustalla on vahvempaa kuin koskaan aikaisemmin.

Nyt Jokinen tuntee olevansa henkisesti ja fyysisesti 10-vuotisen ammattilaisuransa huipulla. Alkanutta finaalisarjaa Tapparaa vastaan hän pitää urheilijaelämänsä kohokohtana.

– Finaalia en ole kokenut vielä koskaan urallani enkä voi olla varma toistuuko mestaruudesta pelaaminen enää koskaan. Voin vain sanoa, että nautin joka hetkestä ja annan kropastani kaiken mikä siitä lähtee seuraavan kahden viikon aikana, tuumii Jokinen.

Väsymystä
ei tunne

Pudotuspelien aikana jääkiekkoilijan arki koostuu vain levosta, palautumisesta ja peleistä. Pelien jälkeisinä öinä unimäärä jää lyhyeksi, kun keho ja mieli hyrräävät pitkään ylikierroksilla.

Välipäivinä Jokinen saunoo itsensä rennoksi ja vetää pelipäivinä makeat päiväunet, jotka kestävät 20 minuutista tuntiin. Lepo ja pudotuspeliparta takaavat sen, että Jokisen itseluottamusta ei horjuta mikään, ei edes edellisen kauden Suomen mestari, Tappara.

– Väsymystä ei kuitenkaan tunne, vaikka pelit olisivat peräkkäisinä päivinä. Lataus on niin voimakas, että isompi väsymys purkautuu vasta, kun viimeinen taistelu on lopussa. Välipäivinä käymme aamujäillä. Vapaahetkinä katson sohvalla elokuvia, käytän koiraa ulkona ja haen raukeutta iltasaunalla.

Rivimiehistä
tähtiä

Jokinen uskoo KalPaan. Hänen itsensä lisäksi kopissa on tukku muitakin pelaajia, jotka pelaavat uransa parasta kautta. Tämän kauden aikana rivimiehistä on kasvanut liigan tähtiä.

Joukkue on ladattu itseluottamuksella ja tappioasemakin sytyttää joukkueen hurmokseen. Jokinen vakuuttaa, että KalPa on väsymätön Tappara-taisteluissa, vaikka sarja vaatisi jälleen 7 ottelua.

– Tällä kaudella joka jätkä on parempi kuin koskaan. Syitä on monia mutta ilmapiiri on yksi tekijä, miksi lumipallo pyörii ja paisuu. Olimme hyviä jo runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä JYPiä vastaan nostimme edelleen tasoamme. Vatsa ei ole vieläkään täynnä.

Vuorelan
lahja

Tommi Jokinen on Tuomas Kiiskisen ohella Vuorelan lahja Kuopiolle. Mies kertoo ylpeänä aloittaneensa jääkiekkoilijan uransa Vuorelan Ässien joukkueesta. Kiiskinen on saanut jo Ruotsin mestaruuden. Nyt on Jokisen aika tuoda Suomen mestaruus Vuorelan kunniakkaaseen jääkiekkohistoriaan.

Finaalin toinen ottelu. KalPa vastaan Tappara Niiralan montussa torstaina 20.4. klo 18.30 ja sitä seuraava kotiottelu maanantaina 24.4. samaan aikaan.