Toppahousut on paras kaveri

Varmaan jokainen nuori aikuinen muistaa, kuinka joskus esiteininä oli järkyttävän noloa mennä toppahousut jalassa tai pipo päässä kouluun. Luulisin kaikkien tehneen joskus niin, että kotoa on lähdetty hyvin puettuna, mutta koulua lähestyessä toppavaatteet on tungettu laukun syvimpiin uumeniin. Päälle on puettu taas, kun kotiovi lähestyy, ettei vanhemmat vain näe puolipukeisena.

Tänä talvena on uutisoitu paljon siitä, kuinka nuoret kulkevat muodin mukaan nilkat paljaana kesät talvet. Muun muassa akillesjänteiden tulehdus voi uhata varomatonta kulkijaa, ja tulehduksesta toipuminen voi kestää jopa kaksi vuotta. Jopa alakouluikäiset lapset noudattavat tätä paljaat nilkat -trendiä. Kuulemma nilkat paljaana vaan näyttää hienommalta.
Ai kamala! Tällaisena ”vanhentuneena” vilukissana ei tulisi pieneen mieleenkään lähteä kesätennareissa ja lyhytvartisilla sukilla ulos tarpomaan. Saatikka, että liikkuisin enää minnekään ilman pipoa tai hanskoja. Tai takki auki. Toppahousut on paras kaveri heti, kun laskee vähänkään miinuksen puolelle.

Kenen ihmeen on pitänyt joskus keksiä nämä trendit? Eihän niissä ole mitään järkeä. Liekö se ollut alun perin kapinointia vanhempia ja auktoriteettia vastaan, joka ylipäätään käskee mitään. Kuten pukeutumaan järkevästi kelien mukaan. Ja sitten kaikki nuoret ovat alkaneet apinoida perässä. Sen jälkeen sitä yhtäkin fiksua kiusataan, joka tulee karvalakissa kouluun, vaikka onkin miinus kolmekymmentä. Onneksi ei tarvitse enää olla teini, vaan saa pukeutua kelien vaatimalla tavalla.

Kirjoittaja on toimittaja.