Torin leikkipaikka jo kovassa käytössä

Torin leikkipaikkaan oli tiistaina tutustumassa muun muassa päiväkotilaisia. Kuva: Oona Parkkinen

Uusi leikkipaikka avattiin viime lauantaina.

Kuopion torille avattiin viime lauantaina, torin 200-vuotisjuhlan yhteydessä uusi leikkipaikka lapsille. Avajaisissa vieraili Uppo-Nalle hahmo, joka näkyy myös uuden leikkipaikan teemassa, välineissä ja ilmeessä. Veljmies-patsaan läheisyydessä sijaitsevalta leikkipaikalta löytyy labyrintti, kiipeilyteline ja liukumäkiä. Leikkialue on aidattu ja pohjana toimii synteettinen kumialusta.

Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Tilla Martikainen kertoo, että leikkipuisto on vastaus kuopiolaisten toiveisiin. Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys kysyi kuopiolaisten toiveita juhlavuoden ideointiin. Useissa vastauksissa nousi esiin toive leikkipaikasta.
– Se oli pitkään ollut esillä eri esityslistoilla ja keskusteluissa, mutta torin juhlavuosi antoi asialle nyt kunnon sysäyksen. Ja kaupunkia on leikkipaikasta kiittäminen.

Uppo-Nalle valittiin teemaksi, koska se on paikallinen ja koetaan tärkeäksi Kuopiossa. Leikkipuistossa on uniikkeja, vain sitä varten tehtyjä hahmoja ja lorunpätkiä Uppo-Nalle-kirjoista. Värimaailma on suunniteltu istumaan toriin ja ympäröiviin rakennuksiin. Viihtyvyyden ja ulkonäön lisäksi myös turvallisuus on huomioitu.
– Siksi leikkipaikka on aidattu ja on vain yksi aukko, jota joutuu ”vahtimaan”.

Leikkipaikka on ollut jo kovassa käytössä, vaikka se on ollut avoinna vasta muutaman päivän.
Martikainen on siitä mielissään ja sanoo, että leikkipaikan tarkoituksena onkin ottaa huomioon kaikki torin käyttäjät.
– Harvassa kaupungissa on leikkipaikkaa aivan keskustassa. Se toivottaa myös lapsiperheet tervetulleeksi torille, kun on paikka, missä puuhata. Ensi kesälle tulee vielä istuskelupaikat leikkipaikan viereen.