Tunteet-bändi täyttää 25 vuotta – juhlakeikat viikonloppuna

Tunteet-bändin vauhdikas esiintyminen on viihdyttävää katsottavaa.

Suomenkielistä menomusiikkia esittävä kuopiolainen suurorkesteri Tunteet juhlii tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi yhtye tarjoilee tulevana viikonloppuna kahden keikan setin Pannuhuone Gust. Raninin terassilla.
Punaisista puvuistaan ja hyväntuulisesta menostaan tuttu bändi osaa ottaa yleisönsä. Tästä kertoo muun muassa se, että viime vuonna yhtye valittiin yleisön suosikkibändiksi Kuopion Katusoittofestareilla.

YHTYEEN alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Tauno Laukkarinen, Erkka Isotalo ja Jyrki Veräjänkorva.
Vuosien varrella yhtye on laajentunut ja nykyään kokoonpanossa ovat Tatu Huotarinen, Erkka Isotalo, Timo Jussila, Jussi Juvonen, Eku Kaukonen, Konsta Kaukonen, Aku Kolari, Timo Kopponen, Jarkko Pellikka, Jouko Roivainen, Jyrki Veräjänkorva ja Tuomas Yläkorhola.
Vuodesta 1993 asti yhtyessä soittanutta Erkka Isotaloa motivoi soittamisen ilo.
– Viikoittaisissa treeneissä on aina mukavaa, ja keikoilla on vielä mukavampaa. Ja isossa bändissä on paljon kavereita ja huonoja juttuja.

YHTYE on joinakin vuosina pitänyt keikkataukoakin, mutta palannut aina uudelleen lavoille. Viime vuosina yhtyeen keikkamäärä on vakiintunut noin viiteentoista keikkaan vuodessa.
– Se on sopiva määrä harrastukselle, Isotalo sanoo.

ISOTALO sanoo, että vuosien varrella keikkapaikoilla bändien olosuhteet ovat parantuneet. Sen sijaan itse soittaminen ja vuorovaikutus yleisön kanssa ei juurikaan ole muuttunut.
– Nykyään bändejä ei onneksi enää lokeroida niin helposti, ja kaikenlaista musiikkia tullaan kuulemaan ennakkoluulottomammin yli genrerajojen, Isotalo sanoo.

TULEVANA viikonloppuna soitettavilla juhlakeikoilla kuullaan molempina iltoina täysin eri biisit. Molempina iltoina yhtyettä lämmittelee akustisesti kello 19 alkaen Kuudes Painos -duo. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Tunteet-organisaatio Pannuhuone Gust. Raninissa pe 20.7. ja la 21.7.