Tuulettimet vietiin käsistä Kuopiossakin

Tänä kesänä tuulettimille on ollut ennätysmäinen kysyntä. Arkistokuva: Teemu Hassinen.

Kalliimmat ilmastointilaitteetkin tekivät vauhdilla kauppansa.

Historiallisen lämmin heinäkuu laittoi vipinää tuuletinkauppaan ympäri Suomen. Myös Kuopiossa tuulettimet tekivät kauppansa niin kaupan hyllyiltä kuin kirpputoreiltakin. Esimerkiksi Powerista, Gigantista ja Volttikadun Tokmannilta vietiin kaikki tuulettimet käsistä.
– Vaikka olimme ennakoineet ja varanneet tavallista enemmän tuulettimia ja ilmastointilaitteita, silti kaikki meni, ja enemmänkin olisi ollut kysyntää, Powerin kodinkonemyyjä Petri Törrönen kommentoi.
Törrönen sanoo, että tuulettimien tornimallit olivat tänä vuonna suosiossa, tosin kaikki muutkin kelpasivat. Siirrettäviä ilmastointilaitteita ei ole hänen mukaansa ikinä ennen kysytty näin paljon.
– Lopulta viilennystä haluttiin niin paljon, että laitteen hinnallakaan ei enää ollut väliä.

MYÖS Gigantissa huomattiin ilmastointilaitteiden ja ilmalämpöpumppujen myynnin kasvu, koska ne tuovat tuulettimiakin tehokkaamman viilennyksen helteeseen.
– Ilmastointilaitteiden suosio on ollut varovaisessa nousussa jo muutaman vuoden, mutta tänä vuonna suosio räjähti käsiin ja kysyntä oli valtavaa, Kuopion tavaratalopäällikkö Jani Hämäläinen sanoo.
Niin Giganttiin kuin Powerillekin on koko ajan tilattu myös lisää tavaraa, ja sitä on saapunutkin vähitellen.

VOLTTIKADUN Tokmannillakin koettiin samanlainen tilanne, eli tuulettimet loppuivat kesken. Samoin kauppansa tekivät muutkin viilennykseen liittyvät tarvikkeet.
– Enemmänkin olisi tuulettimille ollut kysyntää. Myös esimerkiksi koirien viilennysmatot tekivät hyvin kauppansa, myymäläpäällikkö Martti Manu kertoo.