Ulkokuntosalin toiminta jatkuu Vänärillä

Kuntosaliyrittäjä Jukka Podduikkin on itsekin rautaisessa crossfit -kunnossa. Kuva: Ismo Vornanen

Jukka Podduikinin piti joko mennä leikkaus-pöydälle tai vaihtaa ammattia, jossa ei tarvitse istua.

Reilut 6 vuotta sitten Jukka Poduikkin (41) joutui auto-onnettomuuteen. Selän välilevyt vaurioituvat. Pysyväksi riesaksi jäi hankaluus istua pitkiä aikoja. Podduikin pystyy istumaan yhtä mittaa vain puoli tuntia kerrallaan. Urheilemista selkävaiva ei estä.

VUODEN 2017 loppuun asti hän toimi sairaalatarvikkeiden tuotespesialistina Itä- ja Keski-Suomessa. Työ edellytti jatkuvaa autossa istumista. Hänen oli joko lopetettava pitkät automatkat, turvauduttava kirurgin apuun tai kehittävä itselleen uusi ammatti. Mies kestää äärimmäisiä fyysisiä rääkkejä mutta ei istumalihasten käyttöä. Niinpä hän päätti rakentaa ammattinsa urheilun varaan.
– Minun piti joko lopettaa autoiluun perustuva työ tai sitten mennä leikkauspöydälle. Olen 4-vuotiaasta urheillut ja kilpaillut. Päätimme käyttää hyväksi omaa ja vaimoni Katja Hyvärisen monipuolista urheilutaustaamme ja perustaa ulkokuntosalin Väinölänniemelle. Ulkosalihan puuttui Kuopiosta, kertoo Podduikin.

PODDUIKIN on kilpaillut muun muassa yleisurheilussa, hiihdossa ja jääkiekossa. Crossfit on hänen nykyinen päälajinsa ja myös hänen vaimonsa on käynyt personal trainer -koulutuksen.
Kaupungin kanssa kaavailtiin aluksi salin paikaksi Vänärin jäätelönkioskin viereistä aluetta. Salin paikaksi tuli kuitenkin Vänärin koripallokentän viereinen alue.
– Toiveissa olisi, että ulkokuntosali siirtyisi ensi kesäksi tenniskenttien jatkeeksi Vänärin uimalan yhteyteen.

YRITYS on järjestänyt myös tapahtumia, kuten toukokuussa Tahkon Brutal trial -kisan ja Sunsets Kuopio -tapahtuman yhteydessä Sunset Balooza -kilpailun.
Viikkosavossa 9.5. ulkoliikuntapaikkavalvoja Mika Venäläinen kertoi kaupungin suunnitelmista kehittää ulkokuntosalivälineistöä Väinölänniemelle. Kaupunki ei halua kuitenkaan hankaloittaa yritystoimintaa.
– Kun yrittäjän toiminta on alkanut noin nohevasti Vänärillä, on kaupungin syytä pohtia ulkokuntosalipaikkaa uudestaan. Alustavasti olemme pohtineet laitteistoja tai jopa armeijan tyylistä rääkkirataa Puijon rappujen läheisyyteen porrasharjoittelun oheislajiksi, pohtii Venäläinen.