Ulkoliikuntapaikkojen ylläpito lopetettiin

Puijon portailla kävi viikonloppuna kuhina. Monet tulivat Puijolle nauttimaan kauniista kevätsäästä ja nostamaan kuntoaan porrastreeneissä. Kuva: Aija Pirinen

Suosituilla ulkoliikuntapaikoilla ollut tunkua.

Aurinkoiset kevätpäivät ovat houkutelleet runsaasti ihmisiä viettämään aikaa ulkona kuten luontopoluilla, puistoissa ja Puijon portailla, vaikka hallitus on suositellut välttämään kaikenlaista harrastustoimintaankin liittyvää kokoontumista koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Sen myötä kaikki Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat on suljettu 17.4.2020 asti ja myös ulkoliikuntapaikkojen aktiivinen ylläpito lopetettiin. Tällä pyritään ehkäisemään ihmisten kokoontumista liikuntapaikoille, sanoo kaupungin liikuntasuunnittelija Ilja Venäläinen.
– Käytännössä tämä koskee kaikkia ulkoliikuntapaikkoja, kuten myös Puijon portaita. Emme aktivoi ihmisiä toimintaan, jossa on mahdollisuus olla lähikontaktissa muiden kanssa. Kannattaa seurata kaupungin ja liikkuva Kuopio -sivustoja. Niihin päivitetään tietoa, Venäläinen kommentoi.

Liikkuva Kuopio -sivustolla kerrotaan, että ulkoileminen kuten lenkkeily, pyöräily tai koiran ulkoiluttaminen ovat sallittuja. Liikkuessa on kuitenkin pidettävä vähintään metri kanssaliikkujiin ja reippailua porukoissa pitäisi välttää. Myös vilkkaimpia luontopolkuja ja suosituimpia nuotiopaikkoja tulisi välttää. Kaupunki suosittelee nyt luontoliikuntaan lähimetsiä, joihin ei tarvitse lähteä autolla tai vähemmän suosittuja kohteita.
Ulkoilu kevyen liikenteen väylillä ja luonnossa on kuitenkin hyväksi vaikeassa tilanteessa, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Ihmisten on tärkeä pysyä toimintakykyisenä myös poikkeusolojen yli.

Sivustolla kerrotaan myös, että Kuopion kaupunki suunnittelee ja toteuttaa erilaisia verkkopalveluita korvaamaan suljettuja toimintoja. Näistä erilaisista ajanvietteistä kaupungin on tarkoitus tiedottaa tällä viikolla.