Unessa kaikki oli toisin

Näin korona-aikana olen nähnyt kerrassaan ihmeellisiä unia.
Eräänä yönä matkailijat tungeksivat näköalatorniin ja sinne minäkin olin menossa.
Yht’äkkiä huomasin olevani ravintolassa, joka oli täpötäynnä ihmisiä. Kun ohikulkevia ihmisiä talsi vastaan, havahduin pitämään riittävää turvaväliä.
Tuossa ravintolassa ruoka oli erinomaisen maukasta. Jotain kanaa kai se oli. Muistan että leipälautasella oli kaksi ruisleipäviipaletta ja ne olivat kapeita ja lyhyitä.
Samassa pöydässä istui muitakin ruokailijoita, ja havahduin siihen, että istuin liian lähellä heitä.
Mutta se oli vain unta.
Näin sitten tällaistakin unta.
Suomen hallitus oli päättänyt tukea sadoilla miljoonilla euroilla suomalaisia hankkeita, joiden tavoitteena on saada valmiiksi toimiva ja turvallinen koronavirusrokote.
Usvan läpi kuulin kuinka sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehet kertoivat pidättäytyvänsä kuukausia kestävistä turhista selvityksistä ja sanoivat antavansa määrärahat saman tien kotimaisten rokotehankkeiden valmistamiseen.
Unessani he myös lupasivat, että kaikille kansalaisille olisi jatkossa riittävästi kunnollisia kasvomaskeja, joita tarvitaan, jos on aikomus lähteä ihmisten ilmoille.
Lopulta seurasi uninäkyni huipennus.
Menneitten vuosien hallitusvastuussa olleet ministerit pyytelivät kilvan anteeksi, että olivat alasajaneet huoltovarmuuden kannalta niin monia tärkeitä asioita, kuten viljasiiloja, kasvomaskien tuotantoa ja sähkönjakeluverkkoja.

Kirjoittaja on toimittaja.