Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KuPS taistelee väsymystä vastaan ja isosta rahapotista

Otteluruuhkan vuoksi KuPSin on pakko matkustaa sunnuntaiksi Maarianhaminaan charter-lennolla.

Viikko sitten kuopiolaiset voittivat Keskuskentällä sensaatiomaisesti Bratislavan. Huomenna torstaina euroliigan 3. kierroksella vastassa on Liettuan mestari Sūduva. Rahallinen potti on kasvanut jo miljoonaksi. Jos Sūduva kaatuisi ja päästäisiin taistelemaan lohkovaiheen paikasta ja seura olisi tarrautumassa lottopottiin. Kolmatta kierrosta pidemmälle KuPS ei ole yltänyt koskaan historiansa aikana.

Lohkopaikan vastustaja olisi joko romanialainen mestareiden liigan lohkovaiheessa pelannut, 24 miljoonan euron arvoiseksi noteerattu Cluj tai ruotsalainen 13 miljoonan arvoinen Djurgården. KuPSin markkina-arvo on noin 4 miljoonaa euroa. Hinnat ovat peräisin jalkapallosivusto Transfermarktista.

KuPS esiintyy jo kolmatta kertaa peräkkäisinä vuosina Euroopan kentillä ja jatkoa seuraa ensi vuonna, taistelevathan keltamustat toistamiseen mestaruudesta. Mestaruushaaveita varjostaa otteluruuhka.

Torstaina kaatui Bratislava vasta jatko-otteluiden jälkeen. Jo sunnuntaiksi KuPS matkusti napapiirille ja napsi pisteet Rovaniemeltä. Keskiviikon HIFK peli siirtyi pelattavaksi 8.10 huomisen Sūduvan peli alta. Ensi sunnuntain Maarianhaminan pelistä valmistautumiselta murenisi pohja, jos KuPS olisi joutunut heti perjantaiaamuna aloittamaan matkan bussilla ja laivalla.

Seura matkustaa Maarianhaminaan sunnuntaina kalliilla charter-lennolla. Jos euroretki jatkuu, pitää jo ensi tiistaina lentää jälleen charter-lennolla Romaniaan tai Ruotsiin. Karsinta lohkovaiheesta tietää sitä, että myös 2.10. merkitty Ilves-ottelu siirtyy. KuPS vetää parhaillaan maailman ruuhkaisinta otteluohjelmaa.

Otteluruuhkan lisäksi KuPSin rinki on ohentunut kesän mittaan, kun vielä Ilmari Niskanen pelasi toistaiseksi viimeisen pelinsä torstaina Bratislavaa vastaan. Niskanen jatkaa uraansa Saksan 3. Bundesliigan Ingolstadtin joukkueessa.

KuPSista on sauma edetä Euroopan huippusarjoihin asti, minkä Niskanenkin hyvin tietää. Esimerkiksi Omar Colley pelasi kaudella 2012–2013 KuPSissa ja paineli Ruotsin ja Belgian kautta Italian Serie A:n Samdorian miehistöön. Hän on yksi esimerkki siitä, miten KuPSista on kanavat Euroopan huipulle. Tällä hetkellä Colleyn markkina-arvo liikkuu 5–10 miljoonan euron tietämissä, mikä on rutkasti enemmän kuin koko KuPSin vuosibudjetti. Colley lähetti KuPSille terveiset Bratislavan voiton jälkeen.

KuPSin päävalmentaja Arne Erlandsenia on arvosteltu vanhanaikaiseksi valmentajaksi, joka juoksuttaa liikaa joukkuetta. Joukkue ei ole toistaiseksi katkennut edes kolmen ottelun viikkotahdissa.

Se on ainakin varmaa, että jos huomenna Keskuskentällä kello 18.30 alkavassa ottelussa kaatuu Sūduva, Erlandsen on palkkansa jo nyt hankkinut.