Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finaaleissa Dole johti Savo Volleyta ankarassa univelassa

Timo ”Dole” Tolvanen valmentaa toisen työnsä ohella ammattimaisesti Savo Volleyta: ”Ei kukaan jaksa pitkään tällaista kahden päätyön systeemiä”.

Yli 700 liigapeliä pelannut ja viidesti pelaajana SM-mestaruuden lentopallossa voittanut Timo ”Dole” Tolvanen (41) jatkaa huimaa uraansa valmentajana. Vuonna 2016 hän aloitti Puijo Wolleyn naisten valmentajana. Ura jatkui Pielaveden Sammon ja naisten joukkueen Kuusamon Pölkyn päävalmentajana sekä Leka Volleyn apuvalmentajana, kunnes hänestä tuli Savon Volleyn päävalmentaja.

Kun tämä juttu menee painoon, ei ole tiedossa saiko Savo fiinaalisarjassa eilen tiistaina VaLePaa vastaan Pielavedellä kultaiset vai hopeiset mitalit. Se on kuitenkin varmaa, että Dolen keho käy kovilla kierroksilla. Uupunut mies haukotteli sunnuntai-iltana niin, ettei se jäänyt huomaamatta puhelimessakaan.

– Aamuyöllä tultiin Sastamalasta. Pitäisi vielä illan myöhäisinä tunteina palaveerata apuvalmentaja Pekka Seppäsen kanssa, huokaili Tolvanen.

Dole on yhtä aikaa Savon päävalmentaja ja avainasiakaspäällikkö markkinointi- ja viestintäyritys Granossa. Takana on stressaava sarja ja Dole on joutunut menestyksen vuoksi tinkimään yöunistaan.

– Onhan vuorokaudessa 24 tuntia aikaa. Mutta vakavasti puhuen ei tätä kahden työn systeemiä jaksa pitkään. Koronan vuoksi saa aina jännittää milloin saa pelata ja kun yrittää tehdä hyvin myös siviilihommansa, univelkaa on kertynyt useiden viikkojen aikana rutkasti.

Mitalin kaulaansa pujottanut valmentaja ei ole miettinyt kovin pitkälle elämäänsä. Sopimus Savon Volleyn kanssa jatkuu päätoimen ohella ainakin ensi kauden.

– Sama ralli jatkuu ainakin vielä vuoden. Korona vaikuttaa siihen, että kahden työn yhdistelmässä on ollut liikaa muuttujia eikä tällaista jaksa kukaan pitkään. Ehkä ensi kaudella korona ei enää kiusaa urheilijoita.

Kuopiossa on lentopallon ohella kymmenkunta muutakin joukkuetta valtakunnallisissa pääsarjoissa. Savo Volleyn lentopallomitalin (kulta tai hopea) lisäksi KalPan naiset saivat tällä kaudella hopean ja pian alkavissa jalkapallon miesten ja naisten liigoissa KuPS jatkanee kaupungin mitalisadetta.