Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KuPSissa on lujaa leveyttä ja laatua – Ensimmäiset kierrokset ratkaisevat, pystyykö KuPS haastamaan HJK:n

Veikkausliigajoukkueiden rikkonainen harjoittelukausi koronan varjossa merkitsee sitä, että joukkueiden voimasuhteet alkavat valjeta vasta ensimmäisten kierrosten jälkeen. Kevään otteluissa KuPSilla ei ole ollut kertaakaan ihannemiehistö kentällä tai pelaajat ovat olleet toipilaita.

Ensi lauantain liiga-avauksessa Interiä vastaan koko miehistö lienee käytössä, mutta ei vielä täydessä tikissä. Ilveksen viime kauden avainpelaaja Joona Vetelin paras vire on hakusessa ja sodan keskeltä Ukrainasta naarattu Nika Sitchinava nousee KuPS ykköshyökkääjäksi vasta muutaman viikon totuttelun jälkeen. KuPS hyökkäyksen tulivoima ei ole enää Tim Väyrysen varassa.

Puolustajat ja topparit ovat jo viime kauden Suomen Cupissa ja eurokentillä harjaantuneet tiiviiksi nipuksi. Alakerrassa Taneli Hämäläinen edustaa KuPSin omaa tuotantoa. Maalivahdit Johannes Kreidl ja Otso Virtanen ovat liigaeliittiä ja vielä kolmaskin maalivahti, KuPSin kasvatti Hemmo Riihimäki sopisi monen liigajoukkueen kokoonpanoon.

Keskikentällä on iso kattaus tasaisia pelintekijöitä, joita kierrättämällä rasitustaso pysyy kohtuullisena eurokiireiden keskelläkin. Joukkueessa on myös Urho Nissilän tasoinen tähtikategorian taituri Janis Ikaunieks, joka voi virtuoosimaisella potkutekniikallaan ratkaista yksin pelejä. Talvella hän paukutteli useita kuukauden maaleja. Herkkä taistelijasielu on loukkaantumisherkkä ja Ikaunieksin tilanne voi olla ratkaiseva tekijä, pystyykö KuPS uhkaamaan HJK:n menoa mestaruuteen.

Vetelin lisäksi KuPSilta on ollut pitkään poissa muun muassa Diogo Tomas sekä entinen HJK:n kapteeni Sebastian Dahlström. Jos KuPS kerää ensimmäisillä kierroksilla pisteitä, taistellaan jälleen kullasta, kun vahvistukset sopeutuvat ryhmään ja ovat 90 minuutin kunnossa.

Päävalmentaja Simo Valakarilla on lukuisia taktisia vaihtoehtoja ja peli ei hyydy muutamasta loukkaantumisestakaan.

– Tykkään muuttaa taktiikkaa vastustajan ja tilanteen mukaan pelin sisällä. Joukkueessa on useita runkopelaajia viime kaudelta. Tämän kauden joukkue on vahvistusten ansiosta monipuolisempi ja taipuu monenlaiseen muotoon.

Lauantaina 2. huhtikuuta KuPS-Inter Väre Areenalla alkaen kello 17.