Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinäkuussa alkavat europelit ovat KuPSin juhlapäiviä – Päätoimisena puheenjohtajana Markku Raatikainen haluaa vahvistaa KuPSin valtakunnallista brändiä

KuPSin päätoimisena puheenjohtajana syksyllä aloittava Markku Raatikainen sanoi lauantaina Espoossa, että aloitetaan uusi putki, kun 31 tappiottoman pääsarjaottelun jakso katkesi Honkaa vastaan. KuPS pysyy edelleen liigan kärjessä, kun HJK kompastui AC Oulun rankkarimaaliin. Tänään keskiviikkoiltana sensaatiojoukkue Oulu testaa, pysyykö KuPS mestarivireessä. Oululaiset ovat kivunneet liigassa neljänneksi.

Raatikaisen missio on kirkastaa KuPSin valtakunnallista brändiä ja hakea seuralle kansallisen tason kumppaneita. Toimiston palkallisten työntekijöiden määrä ei nouse Raatikaisen päätoimisuuden vuoksi. Raatikainen astuu markkinointijohtajana aiemmin toimineen Jukka Voutilaisen ruutuun joskin eri työnimikkeellä.

– Ne jotka asuvat Kuopiossa ”piipun juurella”, eivät aina tajua miten iso brändi KuPS on valtakunnallisesti. Urheilupiirteissä hykerrellään pääkaupunkiseudullakin, kun KuPS haastaa HJK:n. Veikkausliigan taso on sitä korkeampi, mitä useampi seura uhkaisi HJK:n valta-asemaa, arvelee Raatikainen.

Ne jotka asuvat Kuopiossa ”piipun juurella”, eivät aina tajua miten iso brändi KuPS on valtakunnallisesti.

KuPS on ollut vuosia kestomenestyjä Suomessa. Urheilumenestys on kuitenkin jäänyt liiaksi seuran pääomistajan Ari Lahden rahoituksen varaan. Pystyykö Raatikaisen organisoimaan lisää vauraita kumppaneita ja onnistuuko hän nostamaan seuran talouden terveelle pohjalle ja nollatuloksen uralle?

Edellisen kesän euromenestyksestä huolimatta KuPS teki 1,5 miljoonan euron tappion. Raatikainen uskoo, että ajanmukaisella stadionilla seuralla olisi edellytyksiä nostaa tulovirtoja. Liigamestarina KuPS vahvistaisi talouttaan, koska mestarille on rakennettu eurokentillä suotuisa polku isoihin palkkiorahoihin.

– Tampere on hyvä esimerkki, miten kaupunki uskoo urheiluinvestointien lisäävän kaupungin vetovoimaa. Tampere on rakentamassa 10 miljoonalla pesäpallostadionia, 30 miljoonalla Tammelan stadionia Ratinan stadionin rinnalle. Lisäksi Suomen vetovoimaisin kaupunki on rakentanut 120 miljoonaa maksaneen Areenan tapahtumille ja jääkiekkoilulle.

Raatikaisen mielestä globaalissa matalan kynnyksen lajissa jalkapallossa on yleishyödyllinen yhteys syrjäytymisen ehkäisyyn ja maahanmuuttajien kotouttamiseen.

Tuleva KuPSin eurovastustaja georgialainen FC Dila Gori tietää seuralle jälleen pitkää ja kallista pelimatkaa. Ukrainan sota pidentää tavanmukaista lentoreittiä.

– Koko seuran toiminnan rutiinit rikkoutuvat, kun europelit alkavat. Europelit 7. heinäkuuta alkaen ovat meille arvokkaita juhlapäiviä. Nämä pelit kehittävät koko organisaatiota ja joukkuetta. Dilakin on uusi eksoottinen kokemus ja se on myös kokenut europelijoukkue. Dila pelaa näyttävää peliä ja luvassa on korkeatasoinen ottelupari.