Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KuPSin juniorijalkapallolla on paikallisesti paljon positiivista vaikuttavuutta – Juniori- ja harrastejalkapallotoiminnan yhteiskunnallinen arvo 21,25 miljoonaa

– KuPSin juniori- ja harrastejalkapallotoiminnan arvo ympäröivälle yhteiskunnalle on vuosittain 21,25 miljoonaa euroa.

Näin kiteyttää KuPS:n toiminnanjohtaja Jari Koistinen Uefan Sroi -mallinnuksen tulokset, jotka on laskettu marraskuun lopun 2021 tietojen perusteella.

– 1 807 rekisteröityä pelaajaa, 182 valmentajaa eri tasoilla, 132 toimihenkilöä, 6 805 ohjattua harjoitusta ja 2 265 pelattua ottelua, hän luettelee.

Pari vuotta sitten vastaava juniorijalkapallon yhteiskunnallista vaikuttavuutta mittaava lukema oli 12,5 miljoonaa euroa. Tyttöjen siirtymisellä KuPSin riveihin on ollut positiivista vaikusta lukuihin.

– Parisen vuotta sitten tyttöjä oli pelaamassa vajaat 300 ja tällä hetkellä yli 500, Koistinen valottaa.

– Tällä hetkellä KuPS on Suomen neljänneksi suurin jalkapalloseura.

Uefa Sroi -mallinnus on työväline, jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa harrastajien osalta.

Tutkimuksen taloudellinen mallinnus on jaettu kolmeen vaiheeseen.

On selvitetty kysyntää aktivoivia tekijöitä, jalkapallon harrastamista ja tuloksia sekä vaikutuksia sosiaalisista, taloudellisista ja terveydellisistä näkökulmista mukaan lukien myös huippu-urheilu.

Lukujen mukaan toiminnan sosiaaliset vaikutukset ovat 10,19 miljoonaa euroa, taloudelliset vaikutukset 5,64 ja terveysvaikutukset 5,42 miljoonaa euroa.

Käytännössä nämä tarkoittavat esimerkiksi säästöjä sosiaalikuluissa, suoria taloudellisia vaikutuksia Suomen taloudelle ja säästöjä terveydenhuollossa.

Vapaaehtoistyön arvoksi on laskettu 1,6 miljoonaa euroa.

– Ilman vapaaehtoisia ei tämä organisaatio pyörisi, Koistinen korostaa.

Perinteikäs, ensi vuonna sata vuotta täyttävä jalkapalloseura elää kukoistuskauttaan.

– KuPS elää historiansa parasta aikaa, KuPS Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Raatikainen iloitsee.

– Meillä on enemmän rekisteröityjä pelaajia kuin koskaan.