Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Cupin voitto nosti virettä liigan kultataisteluun – Keltamustat värit hallitsivat olympiastadionilla yli lajirajojen

Suomen Cupin voitto vakiinnutti KuPSin asemaa Suomen toisena jalkapallon suurseurana. Miesten joukkue esiintyy kuudetta kertaa peräkkäin eurokentillä.

KuPSin naisten SM-kulta on käytännössä varma ja lisäksi naisten joukkue pelaa keskiviikkoiltana 21. syyskuuta Kuopiossa mestarien liigan karsintapelin, jonka panoksena on rahakas lohkovaihe. Naisten huippupelissä olisi noloa, jos yli 3 000 ihmisen seurayhteisössä katsomo ei olisi täynnä väkeä.

Lauantaina Helsingissä KuPSin fanien keltamustat värit näkyivät pääkaupungin katukuvassa ja katsomossa huomattavasti enemmän kuin vastustajan Turun Interin sinimustat tunnukset.

Finaalissa oli kuitenkin arvo-otteluksi vain 3 400 katsojaa. Vähäisestä yleisömäärästä voi antaa kritiikkiä järjestäjälle Suomen Palloliitolle.

Moni helsinkiläinen valitteli, miten hankala oli hankkia tietoa finaalista ja että moni pääkaupunkiseudulla jätti pelin väliin, koska he eivät nähneet mitään ennakkomainontaa pääkaupunkiseudun medioissa.

Samalla Helsinki-viikonloppu.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoo, että Suomen Cupia on kehitetty ja saatu joukkueiden osallistujamäärä nousemaan noin 100 seuran pohjalukemista tämän vuoden 314 seuraan.

– En tunne markkinoinnin yksityiskohtia, mutta viestintää pitää tarvittaessa korjata. Finaalissa vieraanani oli Englannin Valioliigan entinen toimitusjohtaja ja hän konsultoi Palloliittoa, miten Suomen Cupia voidaan kehittää jatkossa lisää, kertoo Lahti.

Palloilusarjat ja arvottelut ovat osa matkailua. Kuopiolainen Janne Tarvainen sanoo, että kiinnostava paikkakunta kuten Helsinki on toinen syy lähteä finaaliin.

– Tässä tulee vietettyä samalla Helsinki-viikonloppu. Ennen kävin katsomassa myös KalPaa, mutta KuPSin menestyminen myötä jääkiekko on jäänyt ohjelmasta pois. Olin katsomassa KuPSin peliä tänä kesänä myös Seinäjoella. Kiinnosti, millainen on heidän huippustadioninsa, kommentoi Tarvainen.

Pielavedeltä kotoisin olevat Jukka Martikainen, Jukka-Pekka Knuutinen, Heli Hirviheimo ja Hannu Vauhkonen matkustavat KuPSin lisäksi KalPan ja Savo Volleyn peleihin.

– Kentälle ei kuitenkaan juosta huppupäässä niin kuin HJK ja HIFK:n kannattajat, linjaa ryhmä.

Myös jotkut helsinkiläiset fanittavat lapsineen KuPSia.

Kahdella helsinkiläistytöllä Emmalla ja Sylvillä on kaksi suosikkijoukkuetta.

– KuPSin lisäksi kannustamme koripallossa susijengiä. KuPS fanittaminen on periytynyt vanhemmilta, joilla on siilinjärveläisjuuria, selvittää Emma.