Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juniori-KuPSiin on palkattu maistereita, kandeja ja liikunnanohjaajia – Valmentajarekry ulottui yli maakuntarajojen – ”Halusimme koulutettuja valmentajatyyppejä”

KuPSin 2000 juniorin organisaatio uudistuu marraskuun alusta lähtien. Toiminnanjohtaja Jari Koistinen on käynnistänyt henkilöstöremontin sidosryhmiltä saatujen palautteiden perusteella.

Rekrytoinnista voi päätellä, että seura on kiinnostava työympäristö erityisesti keski- ja itäsuomalaisille valmentajille. Nimitetyillä valmentajilla on kotitaustaa Jyväskylästä, Kajaanista, Joensuusta, Varkaudesta ja Helsingistä.

Uusilla valmentajilla on jalkapallon UEFA-tutkintojen lisäksi korkea-asteen ammatillisia tutkintoja. Kaksi vuotta seurassa työskennelleessä Jyväskylästä kotoisin olevassa Iita Pienimäessä, 30, henkilöityy KuPSin sukupuolirajat ylittävä henkilöstöpolitiikka. Yli 600 tyttöpelaajan seurassa Pienimäki on ikäkausivastaavista kootun juniorivalmentajien johtoryhmän puheenjohtaja. Puheenjohtajalla on liikuntatieteen maisterin tutkinto pääaineina urheilu- ja liikuntapsykologia.

Junioreiden fysiikkavastaavaksi on nimetty Mikael Pulkkinen, 26, on liikuntatieteiden kandidaatti pääaineina valmennus- ja testausoppi. Pulkkinen on biomekaniikan maisteriohjelmassa Jyväskylän yliopistossa. Kajaanista kotoisin olevalla P20 vastuuvalmentajalla Juho Neuvosella, 27, on liikuntatieteen kandidaatin tutkinto. Neuvonen on toiminut Suomen nuorisomaajoukkueissa videoanalyytikkona.

P17 vastuuvalmentajan tehtävää hoitaa Jyväskylästä kotoisin oleva 26-vuotias Severi Vielma. Hänellä on tietojärjestelmätieteiden kandidaatin tutkinto. Vielma on tehnyt jalkapallovalmentajan tutkinnon Lissabonissa. Tenavaliigan Jouni Pitkänen, 33, P13 Antti Konttinen, 30, P15 Aleksi Partanen vastaavat sekä tyttöjen talenttivalmentaja, Helsingissä aiemmin vaikuttanut Saija Lehtinen, 42, ovat liikunnanohjaajia. P14 vastaava Ville Naumanen, 28, on kotoisin Joensuusta ja 8 yhteistyöseuran kehittäjä Tuomo Tuunainen, 36, Varkaudesta.

Koistinen sanoo soitelleensa ympäri Suomea jalkapallopiireihin ja valinneensa uudet valmentajat suositusten ja haastattelujen perusteella.

– Meillä aloittaa 5 täysin uutta valmentajaa 1. marraskuuta. Halusimme koulutettuja valmentajatyyppejä, jotka osaavat ottaa huomioon nuoren kehityksen ja kasvatuksen tarpeet suhteessa jalkapallon vaatimuksiin, tiivistää Koistinen.

Edit. 14.10.2022 kello 10.33. poistettu kuvatekstistä sana urheilupsykologi.