Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koko joukkue on kohonnut uudelle tasolle – Puijo Wolleyn kapteeni Hilkka Hujanen: ”Haluan, että mun lähellä muilla pelaajilla ja läheisilläni on hyvä olla”

Puijo Wolleyn naisten edelliset liigakaudet ovat olleet tuskaista häntäpään taaperrusta. Tällä kaudella joukkueen kapteeni, yleispelaaja Hilkka ”Hilu” Hujanen, 24, on kehittynyt pelaajana, mutta myös koko joukkue on kohonnut uudelle tasolle.

Hilu pelaa jo neljättä kautta Puijo Wolleyssä. Tänä kesänä hänet kutsuttiin maajoukkueeseen, joka valmistautuu EM-kisoihin.

Seuransa Puijon tason nousua todistavat voitot neljässä ensimmäisessä liigapelissä.

Hilu päätti jo 16-vuotiaana, että hänestä tulee isona lentopalloilija. Päätös edellytti pikaista itsenäistymistä ja koti-ikävän sietämistä, kun teini-ikäinen tyttö muutti Savonlinnasta lukioon Kuortaneelle.

Olihan Kuortaneen urheiluopistolla lentopallokeskus ja ihanteellinen valmennusympäristö nuorelle urheilijalle.

Puijon kapteenin persoona sopii johtavan pelaajan rooliin. Hilulla on kyky reagoida toisten ihmisten tarpeisiin ja hänen valoisasta olemuksestaan tarttuu iloa ja intohimoa pelikavereihin.

Johtajan ominaisuuksiaan ja vuorovaikutustaitojaan hän on hionut sijaisopettajan tehtävissä Kuopion ylä- ja alakouluissa. Hilu on voitontahtoinen mutta ei urheilijanakaan egoistinen. Hän nauttii omasta mutta myös pelikavereidensa ja muiden läheistensä onnistumisista.

Lentopallo on maajoukkuetasoisen urheilijan ykkösjuttu, mutta samalla Hilu rakentaa urheilijauran jälkeistä elämää opiskelemalla avoimessa yliopistossa sosiaalipsykologiaa. Sosiaalipsykologia sopii erinomaisesti hänen ihmisläheisille arvoilleen.

– Lasten opettamisesta saan energiaa, mutta he myös kuluttavat opettajien energiaa. Minulle on tärkeä arvo, että kaikki lähelläni olevat ihmiset voivat hyvin ja toivon, että ihmisillä on hyvä olla mun seurassa, filosofoi Hujanen.

Onnistuneen pelaajarekrytoinnin ohella kapteeni on huomannut, että Puijo on kehittynyt reippaasti myös seuraorganisaationa. Tänä vuonna joukkue taistelee seurahistoriassa ensimmäistä kertaa uskottavasti liigatasolla SM-mitaleista. Joukkueessa on Hujasen lisäksi muitakin johtavia ja voittavia persoonia.

– Puijossa vallitsee tällä kaudella onnistumisen ilmapiiri eikä peli todellakaan olen vain minun panoksen varassa. Jokainen pelaaja saa olla omanlaisensa persoona ja valmentajakaksikko Pekka Seppänen ja Timo Leikas lukevat hyvin pelaajia ja peliä sekä täydentävät toisiaan valmentajina.

Kuopioon muuttamisen taustalla oli Savonlinnasta peräisin oleva vankka savolainen identiteetti. Hilu on kotiutunut hyvin Kuopioon, mutta maajoukkuepelaajaa kiinnostaisi myös ulkomailla pelaaminen.

– Kuopioon minua veti savolainen ilmapiiri ja joukkueen rento savolainen konsepti. Ulkomaille lähtö ei ole mikään pakkopulla, mutta jos mahdollisuus aukeaa, voisin pelata ensi kaudella Euroopan kentillä.

Hilu arvostaa yhteistyötä ja urheiluelämysten jakamista muiden seurojen kanssa yli lajirajojen. KuPSin naisten liigajoukkue käy katsomassa Puijon pelejä ja päinvastoin.

– Sain omaan peliinkin uutta virtaa, kun huomasin, että meidän katsomossa istui KuPSin naisjoukkueen pelaajia. Me olemme vastaavasti käyneet KuPSin naisten liigapeleissä.