Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savon Liikunnan ja urheiluseurojen uusien tilojen toivotaan lisäävän yhteistyötä vielä entisestään – "Saman katon alla voimme nopeasti kysyä mielipiteitä"

Pohjois-Savon liikunta alivuokralaisineen juhlisti uusia toimitilojaan viime viikolla Bellanrannassa. Hiljattain valmistunut, sporttisen mustaoranssi rakennus on ollut Pohjois-Savon liikunnan käytössä syyskuun alusta. Heidän lisäkseen tiloissa toimivat tällä hetkellä Suomen Paralympiakomitea, Kuopion Reipas, Puijo Wolley Juniorit, Cheer Stars ja Suomen Jääkiekkoliitto.

– Loppuvuoden aikana tähän tulee vielä yksi toimija lisää, ja sitten kaikki tilat ovatkin täynnä, Pohjois-Savon liikunnan aluejohtaja Risto Kovanen kertoo.

Padel Club Kuopion padelhallin yläkerrassa sijaitsevat toimistotilat ovat kooltaan 255 neliömetriä ja se koostuu kahdeksan ja kuudentoista neliön huoneista, jotka on mitoitettu yhdelle ja kahdelle ihmiselle.

Ihme olisi jos ei jotain syntyisi.

PSL:n seurakehittäjä ja hankepäällikkö Niina Markkanen arvelee, että saman katon alla toimiminen tulee lisäämään SPL:n ja sen alivuokralaisten yhteistyötä.

– Kolmen täällä olevan seuran kanssa olemme aikaisemminkin olleet samassa kiinteistössä, mutta nyt olemme oikeasti samoissa tiloissa. Aika näyttää – tässä lähialueella on muutenkin niin paljon liikunnan ja urheilijan toimijoita, että ihme olisi jos ei jotain syntyisi.

Kovanen on yhtä mieltä Markkasen kanssa.

– Me olemme asiantuntijapalvelu ja yhteistyöjärjestö, ja saman katon alla ollessa voimme nopeasti kysyä mielipiteitä ja saada tietoa seurakentästä. Myös yhteistyökuvioita on helpompi sopia, ja toki esimerkiksi pienille toimijoille, joille voi olla vaikea järjestää toimitiloja, pystymme tarjoamaan alivuokralaisuutta.

Pohjois-Savon Liikunnan jäsenmäärä on viimeiset seitsemän vuotta ollut kasvussa, ja tällä hetkellä jäsenmäärä on lähes 170.

– Se on merkittävä määrä – olemme erittäin tyytyväisiä tähän, Kovanen kommentoi.