Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satavuotiasta KuPSia juhlittiin Kuopion kaupunginteatterilla – "Jalkapallo on ihmeellinen ja ihana urheilulaji"

Jalkapallon ystävät kokoontuivat Kuopion kaupunginteatterille juhlistamaan satavuotiasta KuPSia.

Paikalla juhlahumussa ja myös puheen pitäjänä lavalla oli Lasse Lehtinen, joka kirjoitti paikallisesta jalkapalloseurasta juhlakirjan Keltamusta legenda.

– Lämminhenkinen ja kodikas juhla. Hyvä, että juontajat on valittu omista porukoista. Ammattimaisesti toteutettu kokonaisuus, jossa on käsityön leima, Lehtinen luonnehti tilaisuutta.

Lehtinen kertoi päässeensä kirjoitusprosessissa kohtuullisen syvälle seuran historiaan.

Lämminhenkinen ja kodikas juhla.

– Opin kirjoittaessani paljon sekä KuPSista mutta myös Kuopiosta. Juhla ja kirja kruunaavat matkani KuPSin parissa, Kuopion Lyseosta aikoinaan ylioppilaaksi kirjoittanut Lehtinen mainitsi.

Juontajina kunnostautuivat Aleksi Partanen ja Iita Pienimäki KuPSista. Katsojilta sateli luontevalle juontajakaksikolle kiitosta juhlatilaisuutta seuranneella Kuopion kaupungin vastaanotolla teatterin lämpiössä.

KuPSin omistaja, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti lähetti yleisölle tervehdyksensä videon välityksellä. Paikalla juhlayleisölle puhui miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva.

KuPSin kunniapuheenjohtaja Eija Vähälä totesi puheessaan että jalkapallo on joukkuelaji myös kentän ulkopuolella. Hän mainitsi, että KuPSissa on legendoja, tähtiä ja arjen sankareita.

– Jalkapallo on ihmeellinen ja ihana urheilulaji, hän hehkutti.

Juhlan yllätys oli Matti ja Ilkka Hiltusen KuPSille luovuttama isänsä pelipaita vuodelta 1925.

Puheiden ja palkitsemisten lisäksi juhlassa kuultiin myös musiikkia. Kuopion kansalaisopiston viihdekuoro Sawo Ensemblen tulkinnat kuopiolaisille tutuista lauluista hurmasivat kuulijat.

Rakastetut Kallavesj ja Banzai-laulut saivat uusia sävyjä kuoron tulkinnoissa. Banzai innosti yleisön taputtamaan mukana.

Juhla järjestettiin torstaina 16. maaliskuuta.