Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekkolegenda Jari Järvinen KalPan menestyksestä: ”Runkosarjan 5. tila oli mieluisa yllätys”

KalPa korvaa omilla kasvateilla rikkaiden seurojen kilpailuetua.

Tätä kirjoittaessa ei ole tietoa, miten KalPalle kävi tiistai-iltana 7. pudotuspelissä Lahden Pelicansia vastaan.

Se kuitenkin tiedetään, että puolivälierissä KalPan on tarjonnut yleisölle sykähdyttäviä hetkiä.

Kotiotteluiden suurella yleisömäärällä näkyy olevan merkitystä. Kuopiolaiselle kiekkolegendalle Jari Järviselle 5. sija runkosarjassa on mieluisa yllätys.

Järvistä ilahduttaa luisteluvoimaisen Juuso Mäenpään kehitys ja joukkueen älykön Aapeli Räsäsen panos. Kuopion omat pojatkin ovat olleet isoissa rooleissa.

– Nuori maalivahti ja oma kasvatti Juha Jatkola on ollut runkosarjassa loistava. Omista kasvateista ovat onnistujia pakit Joona Riekkisen ja Lasse Lappalainen sekä hyökkääjistä kapteeni Tuomas Kiiskinen. Veteraani Kiiskistä ovat tosin koetelleet loukkaantumiset. KalPa-taustainen hyökkääjä Jarkko Rissanen teki piste-ennätyksensä runkosarjassa, kun hän säilyi lähes koko runkosarjan ehjänä. Edukseen esiintyi myös Oliver Kapanen, ihastelee Järvinen.

Järvisen mielestä koko joukkue ylitti itsensä ja valmentaja Tommi Miettisellä kausi on ollut hieno työnäyttö.

Miinuspuolella Järvinen pitää vaisua viimeistelyä, vaikka maalihanat avautuivat puolivälierän 6. ottelussa.

Kun paikoista ei tule maaleja, KalPa joutui Järvisen mielestä tyytymään liian usein maalin tappioihin.

– Ilmoittiko seura liian aikaisin valmentajan vaihdosta? Olisikohan pitänyt katsoa ensin kausi loppuun. Ei kai kukaan haluaisi vaihtaa menestyvää valmentajaa? Toki kaudessa on ollut notkahduksia, mutta niin on ollut kaikilla joukkueilla. Notkahduksia on ollut myös epäselvässä tuomarilinjassa, josta KalPa on suureksi osaksi ollut kärsivä osapuoli.

KalPa on pärjännyt rakkikoiramaiseksi nimetyllä pelityylillään sekä kaukalossa että talouden armottomassa maailmassa. Linja on lähes päinvastainen kuin naapuriseurassa KuPSissa.

Toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo, että urheilumenestystä täytyy seurata taloudellinen omavaraisuus. KalPa ilmoitti jo muutama viikko sitten tekevänsä vähintään 300 000 euron voitollisen tuloksen.

– Tavoitteemme on koko ajan laajentaa liiketoimintaa. Jäähallin ja uimahallin yhteydessä oleva ravintolatoimintamme on tästä hyvä esimerkki. Urheilullisesti hyvistä vuosista pitää kertyä puskuria huonoille vuosille. Me emme osta pelaajia yli varojemme vaan pyrimme kehittämään pelaajapolkua junioreista liigaan.

KalPan omistuspohja on paljon laajempi kuin yhden omistajan varassa oleva KuPS. KalPan omistaa Savonmaan Puolesta Oy.

Siinä on 13 pääomistajaa, joilla on noin 70 prosentin äänienemmistö. Seurassa on kaiken kaikkiaan noin 50 omistajaa.