Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiolaista lentopallohistoriaa – Puijo Wolleyn naiset ja Savo Volleyn miehet kamppailevat lentopallon finaalipaikasta

Runkosarjan voittaja Puijo Wolleyn ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon taistelu finaalipaikasta on tasan otteluvoitoin 2-2. Molemmat ovat voittaneet kotiottelunsa. Finaalipaikka ratkeaa Kuopiossa torstaina 6. huhtikuuta.

Puijo oli vuosia ykkössarjan kärkiseura, mutta ei päässyt liigaan, koska halusi pelata kotimaisin voimin. Liigaan päästyään Puijo roikkui ensimmäisinä vuosina liigan pohjilla. Tällä kaudella joukkue on noussut mestaruusliigan eliittiin.

Välierien mielenkiintoisin tarina syntyi, kun Puijon ykköspassari Oksana Rusnatshenko loukkaantui. Vasta 16-vuotiaasta Liina Rädystä on jalostunut Kuortaneen lentopallolukiossa teinipassari, joka pystyy häikäiseviin esityksiin aikuisten sarjassa. Päävalmentaja Pekka Seppänen ja apuvalmentaja Timo Leikas ovat horjuttaneet fyysisesti vahvempaa Hämeenlinnaa Puijon erinomaisella joukkuehengellä ja joukkuepelillä.

Pienenä ihmeenä voidaan pitää sitä, että Savo Volleyn miehet kamppailevat pääsystä finaaliin. Runkosarjan esityksien perusteella seura näytti viettävän ”välivuotta”.

Tarvittaessa hiomme virettämme naljailemalla ja potkimalla toisiamme persuuksille.

Välierissä Savo pelaa hallitsevaa mestaria VaLePaa vastaan, jolle hävisi edellisen kauden finaalin 7.ottelussa. Finaalivastustaja toisesta välieräparista Akaa-Volley – Raision Loimu olisi Savolle tarjolla etukäteen helpompi vastus kuin VaLePa.

Savo Volleyn runkosarjan tapahtumia päävalmentaja Timo Tolvanenkin sanoo järkyttäviksi. Seura keikkui huonoimmillaan kaukana kärjestä, loukkaantumiset kiusasivat ja Savo nousi nipin napin välieriin.

– Nousu alkoi, kun saimme tammikuussa passariksi Kevin Rodriguezin. Aiemmin olemme lähteneet VaLePaa vastaan samalta viivalta ja hävinneet finaalissa 7. pelin. Nyt olemme nousujohteisessa tilanteessa mutta selviä haastajia. Huonon runkosarjan vuoksi aloitimme ilman kotietua, mutta nappasimme sen viikonloppuna takaisin.

Kuopiossa ei ole koskaan ollut tilannetta, jossa sekä miesten että naisten joukkue tavoittelee yhtä aikaa finaalisarjaa. Valmentajat Savon Tolvanen ja Puijon Seppänen ovat vanhoja tuttuja lentopallopiireistä. Miehet tsemppaavat toisiaan kuumien välierien lomassa.

– Olemme sivutoimisia valmentajia ja kauden huipentuessa ymmärrämme toistemme stressiä. Sivutoimisena pelimatkat syövät yöunia ja välieräsarja mennään muutaman tunnin yöunilla. Seppäsen kanssa iloitsemme toistemme voitoista ja suremme yhdessä heikkoja hetkiä. Tarvittaessa hiomme virettämme naljailemalla ja potkimalla toisiamme persuuksille, kuvaa Tolvanen ystävyyttä.

Mestaruusliigan välierien häviäjät pelaavat pronssimitalista.

Tiistaina 4. huhtikuuta kello 18.30 pelataan Kuopio-hallissa Savo Volley vastaan VaLePa välieräsarjan 3. ottelu.

Savo jatkaa finaalin jahtaamista keskiviikkona 5. huhtikuuta kello 18.30 Kuopio-hallilla VaLePaa vastaan.

Puijo kohtaa ratkaisupelissä Hämeenlinnan torstaina 6. huhtikuuta Studentialla kello 18.30.