Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäiset kierrokset ovat haasteellisia viime hetken vahvistuksien vuoksi – KuPS edelleen HJK:n ykköshaastaja

KuPSin päävalmentaja Pasi Tuutti: ”Menetykset on korvattu”.

Keskiviikkona 5. huhtikuuta käynnistyy Veikkausliiga. Viime vuodet KuPS on ollut toinen suurista Suomessa HJK:n rinnalla. Nyt etelän media povaa KuPSia nipin napin mitalijoukkueeksi sijoille 3.-4.

Näissä arvioissa ei ole otettu huomioon KuPSin viime hetkien huippuhankintoja. KuPS päävalmentaja Pasi Tuutti tuskin itsekään tietää vielä tällä hetkellä, mikä voisi olla joukkueen ihannekokoonpano.

Pitkin talvea on manattu, miten KuPSin runkopelaajia on poistunut hopea- ja finaalijoukkueen riveistä. Tuutti kuitenkin lupaa toistaa tutun menestystarinan.

– Meillä on paljon myös viime kauden pelaajia. Menetyksille on vähintään samantasoisia korvaajia, kunhan vain hiljakkoin saapuneet pelaajat ennättävät sopeutua joukkueeseen, uskoo Tuutti.

Toppari Justin Bakker on pelannut Hollannin pääsarjassa. Hän täyttää taitavana pallollisena pelaajana Paulo Ricardon jättämän aukon. Toinen toppari Ibrahim Cisse on vahva kaksinkamppailuissa kuten Diogo Tomas. Toppariosastoon on tulossa vielä Tukholman suurseura AIK:n toppari 19-vuotias talentti Collins Sichenje.

Urho Nissilä on kotimaahansa palanneen Janis Ikauniksen veroinen taituri ja Matar Dieye röyhkeä ja juoksuvoimainen hyökkääjä, tyyliltään täysin erilainen kuin maalintekoon keskittynyt Tim Väyrynen. Dieye saattaa vapauttaa A-maajoukkueessa esiintyneen Jasse Tuomisen sopivaan rooliin, puhkomaan linjoja taustahyökkäyksistä.

Viime kauden pelaajista Tuutilla on käytettävissä puolustuksessa Taneli Hämäläinen, Saku Savolainen, Tony Miettinen, Henri Toivomäki, keskikentällä Joona Veteli, Jaakko Oksanen, Anton Popovitch, Gabriel Bispo ja liigan paras maalivahti Johannes Kreidl jatkaa seurassa.

Tuutti aikoo muuttaa KuPSin pelityyliä Simo Valakarin aikakaudesta. Pallokontrollin rinnalla Tuutti haluaa nopeuttaa peliä pienellä riskilläkin. Onhan joukkueessa juoksuvoimaa ja Nissilä ja Oksanen pistämässä palloja ravureille.

– Olemme nousseet suurseuran asemaan ja meitä vastassa on usein alhaalla makaava puolustus. Yritämme voittaa mataliin blokkeihin keskittyvän vastustajan nopeilla tilanteen vaihdoilla ja ottamalla hallittuja riskejä.

KuPSilla on jälleen eurokiireitä, Suomen Cupia ja pelaajia on runsaasti kierrätykseen.

Tuutilla on kuitenkin sama ongelma kuin HJK:n virkaveljellä Toni Koskelalla. Miten pitää vaihtopenkille tai kokoonpanon ulkopuolelle joutuneet liigatason pelaajat tyytyväisinä?

Veikkausliigan avauskierros pelataan Kuopion Väre Areenalla 5. huhtikuuta kello 18 Turun Interiä vastaan.