Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Se on tosi hienon näköistä” – Aikuistaitoluistelun nouseva suosio näkyy myös kisoissa

Kuopiolainen Anniina Ruotsalainen halusi kokeilla jotain uutta ja aloitti tammikuussa aikuisille suunnatun taitoluistelun.

– Olen telinevoimistellut ja harrastanut cheerleadingia. Cheerleading jäi, kun olisi pitänyt muuttaa joukkueen perässä, joten päätin että kokeilen jotain muuta vaihteeksi. Alkuvuodesta aloitin taitoluistelun yhdessä ystäväni kanssa.

Ruotsalaista viehätti taitoluistelussa muun muassa lajin esteettisyys, mutta lisäksi ylipäätään mahdollisuus päästä opettelemaan uusia taitoja.

– Se on tosi hienon näköistä. Samalla sitä ehkä ajatteli, että vaikka laji onkin jäällä, niin että sitä opetellessa voi hyödyntää myös aiempaa urheilutaustaa.

Hänen mukaansa taitoluistelua, cheerleadingia ja telinevoimistelua yhdistää niiden vaatimus tarkkuuteen: kaikissa keskitytään pieniinkin asioihin.

Vaikka laji onkin jäällä, sitä opetellessa voi hyödyntää myös aiempaa urheilutaustaa.

Kuopion Taitoluistelijoiden aikuisten taitoluisteluryhmän vastuuvalmentaja Anniina Neuvonen kertoo, että aikuisten taitoluistelu on kasvattanut suosiotaan.

– Meidän aikuisryhmä on kasvanut. Lisäksi olen huomannut, että viime vuosina kilpailuihin on alkanut tulla enemmän aikuissarjoja eri tasoisille luistelijoille, Neuvonen toteaa.

– Eli melko matalallakin kynnyksellä voi halutessaan lähteä kisaamaan. Olen iloinen, että meidän aikuisryhmässämme on kilpailutavoitteella luistelevia, mutta kenellekään kilpailemista ei tietenkään tyrkytetä.

Neuvonen huomauttaa, että vaikka harrastuksen olisikin aloittanut kuntoliikuntatavoitteella, tavoitetta voi aina taitojen kehittyessä vaihtaa.

Ruotsalainen pohtii, että joskus voisi olla mielenkiintoista käydä katsomassa aikuisten kisat, mutta hänen ensisijainen tavoitteensa on oppia uutta ja pitää hauskaa.

– Haluan nauttia urheilun fiiliksestä. Se, mistä olen meidän ryhmässämme pitänyt on se, että voi käydä hyvässä valmennuksessa mutta kisaamaan ei ole pakko lähteä.

Hänen tavoitteensa lähitulevaisuudelle on hauskanpidon lisäksi vahvistaa perustaitoja ja oppia uutta. Häntä ilahduttaa nähdä kuluneina kuukausina tapahtunut kehitys.

– Nyt on päässyt siihen vaiheeseen, että jokaista hyppyä on ehtinyt kokeilla yksinkertaisena. On vähän päässyt kiinni taitoihin, ja nyt niitä voi lähteä kunnolla kehittämään, Ruotsalainen kiteyttää.

Neuvosen mukaan taitoluistelu sopii kaikenikäisille – koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa.

– Luistelu kehittää motoriikkaa ja koordinaatiota todella hyvin. Heti kun oppii kävelemään niin luistimet jalkaan vaan, Neuvonen naurahtaa.