Uusi sushiravintola Kuopion keskustaan

Liangfu Wang muutti noin kuukausi sitten Kuopioon. Hän etsi kaupungista ravintolan paikkaa puolisen vuotta, ennen kuin sopiva löytyi.

Tämänkin kesän aikana Kuopiossa on avattu useampi uusi ravintola. Uusia ravintoloita tai kahviloita on avattu niin Matkukseen, keskustaan kuin Niiralaan. Viimeksi viime viikolla Viikkosavo uutisoi VB-valokuvakeskuksen pihaan avatusta uudesta kesäkahvilasta.

MUTTA eivät ravintolauutiset tähän lopu. Maanantaina Kuopion keskustaan, Tulliportinkadulle, avattiin jälleen uusi ravintola. Sushiravintola Ozaki Sushi tarjoaa nimensä mukaisesti sushia, mutta lisäksi myös esimerkiksi paistettua kanaa, lihaa, kasviksia ja salaattia. Ravintola työllistää alkuvaiheessa kaksi tarjoilijaa ja neljä kokkia.

RAVINTOLAN yrittäjä on kiinalaistaustainen Liangfu Wang, joka on asunut Suomessa seitsemän vuotta. Hän opiskeli Vaasassa ja viime vuodet hän on asunut Etelä-Suomessa. Muu perhe asuu edelleen etelässä, sillä Wangilla on Vantaalla myös toinen ravintola.
Kuopiosta Wang oli katsellut ravintolan paikkaa jo puolisen vuotta, kunnes sopiva tila löytyi aivan ydinkeskustasta. Samalla paikalla on aiemmin toiminut muun muassa kiinalainen ravintola.
– Mielestäni Kuopio on hyvä paikka perustaa ravintola. Uskon, että tämä konsepti toimii Kuopiossa.

WANGIN toinen vaihtoehto oli perustaa ravintola Ouluun, mutta lopulta Kuopio vei voiton. Kuopiossa yrittäjä on asunut nyt kuukauden päivät.
– Oulu on liian kaukana Helsingistä. Aion käydä perheeni luona Etelä-Suomessa säännöllisesti, ja Kuopiosta on Etelä-Suomeen paljon lyhempi matka. Ehkä joskus perustan vielä uuden ravintolan myös Ouluun.

KUOPIOTA Wang pitää kauniina, virkeänä ja riittävän isona kaupunkina.
– Kuopiossa on paljon siistimpää ja puhtaampaa kuin esimerkiksi Vantaalla.