Vaalikirjoittelu aktivoituu

Edessä on mielenkiintoinen vaalikevät. Huhtikuun eduskuntavaaleihin jännitettä tuo se, että moni konkarikansanedustaja on ilmoittanut jättävänsä eduskunnan. Kenelle menevät esimerkiksi Kuopion Markku Rossin ja Iisalmen Seppo Kääriäisen äänet? Tulevissa vaaleissa Savo-Karjalan vaalipiiri menettää yhden kansanedustajan paikan, sillä kansanedustajien määrät perustuvat alueiden väkilukuun. Tällä hetkellä vaalipiirillä on 16 kansanedustajaa, mutta tulevissa vaaleissa edustajanpaikkoja on jaossa enää 15. On siis entistä tärkeämpää, keitä äänestämme Arkadianmäelle. Saako Itä-Suomen keskus Kuopio päteviä edunvalvojia parlamenttiin?

Viikkosavossa ja Kuopion Kaupunkilehdessä vaaliuutisointi aktivoituu lähiviikkoina. Puoluepoliittisesti lehtemme ovat sitoutumattomia, eli lehtenä tavoitteemme ei ole nostaa mitään yksittäistä puoluetta. Sen sijaan linjamme on saada omalta alueeltamme mahdollisimman monta kansanedustajaa, joilla on potentiaalia nousta valtakunnan ykköspaikoille. Kuopion seutu tarvitsee oman ministerin puolustamaan alueemme kehitystä. Omaa ehdokasta valitessa onkin syytä pohtia, kenellä on realistiset mahdollisuudet nousta politiikan huippupaikoille.

Lehtinä tahdomme aktivoida ja kannustaa ihmisiä äänestämään. Olemme juuri avanneet Viikkosavon verkkosivuille Vaalit 2019 -sivuston, jossa alamme julkaista ehdokkaiden mielipidekirjoituksia. Printtilehdissämme mielipidesivuilla on rajalliset juttutilat, joten tasapuolisuuden vuoksi keskitämme ehdokkaiden mielipidekirjoitukset pääosin verkkoon. Sivustolta äänestäjät voivat lukea kootusti ehdokkaiden kannanottoja.