VB-valokuvakeskuksen pihaan avattiin kesäkahvila

Joonas Tolvanen on palkannut kesäkahvilan työntekijäksi Oliver Grönholmin.

VB-valokuvakeskuksen pihassa on kesäkuun alusta saakka toiminut kesäkahvila Cafe Photo Garden. Kahvila toimii VB-keskuksen pihaan tuodussa Savonia-ammattikorkeakoulun omistamassa kontissa.
Kahvilan yrittäjänä toimii Savoniasta tradenomiksi valmistunut, nykyään kauppatieteitä opiskeleva Joonas Tolvanen. Yrityksessä ovat mukana myös joensuulaiset kauppatieteiden opiskelijat Joona Turunen ja Janne Vartiainen.

ALOITE uuden kesäkahvilan perustamisesta tuli VB-keskukselta.
– VB-keskus oli ollut yhteydessä Savoniaan ja kysynyt, löytyisikö heidän kauttaan kahvilalle yrittäjää. Olin aiemmin mukana Savonian yrittäjyystiimissä ja sitä kautta minua kysyttiin tähän. Päätimme Jannen ja Joonan kanssa perustaa osakeyhtiön ja ryhtyä kesäkahvilan pyörittäjiksi, Joonas kertoo.

KAHVILASSA on tarjolla muun muassa itsetehtyjä keksejä ja leivoksia. Kahvila on avoinna säävarauksella joka päivä kello 10–18. Joonaksen lisäksi kahvilan toimintaa pyörittää kesätyöntekijä Oliver Grönholm.
Kesäkahvila on avoinna näillä näkymin elokuun loppuun. Sen jälkeen Joonas palaa opintojensa pariin ja gradun työstöön.

KAHVILAN myötä VB-keskuksen sisäpiha on nyt avoinna yleisölle.
– Viereinen Snellmanin puisto on kesän ajan remontissa. VB-keskuksella halusivat tarjota kuopiolaisille vaihtoehtoisen, puistomaisen paikan keskellä kaupunkia.
Keskellä kaupunkia oleva idyllinen piha on Joonaksen mukaan hyvä paikka vaikka palaverien pitoon.
– Pihalle saa tulla vapaasti vaikka tekemään töitä läppärillä.