VB-valokuvakeskuksen pihaan avattiin vohvelikahvila

Mirva Julkusen pyörittämään kesäkahvilaan voi tulla vaikka lueskelemaan kirjaa. Kuva: Aija Pirinen

Kuopion ravintolakentällä tapahtuu jälleen liikehdintää.
VB-valokuvakeskuksen sisäpihaan avattiin kesäkuussa uusi pihakahvila. Mirva Julkusen pyörittämä Kahvila Vohoveli on heinäkuussa auki tiistaista sunnuntaihin säävarauksella.
Mirva on ammatiltaan mielenterveyshoitaja, mutta on jo pitkään haaveillut omasta, vegaanisiin tuotteisiin painottuvasta kahvilasta.
– Vohoveli tarjoaa nimensä mukaisesti suolaisia ja makeita vohveleita. Kuopiossa ei ole vohvelikahvilaa, joten päätin kokeilla.
Mirva sanoo, että kahvila on kerännyt jo hyvin asiakkaita.
– Tänne sisäpihalle voi tulla myös hengailemaan, vaikka lukemaan kirjaa.
Kahvilasta löytyy myös muun muassa kirjanvaihtopiste sekä erilaisia soittimia, jotka ovat asiakkaiden vapaasti käytettävissä.
Tämä ei ole ensimmäinen kesä, kun VB-keskusen pihassa on kahvila. Viime kesänä pihassa kesäkahvilaa piti Joonas Tolvanen. 

Hygge Bro avasi pienen kattoterassin kauppakeskus Aapeliin viime viikolla.
Viihdekeskus Minnassa, eli entisessä IsoCeessä sijaitseva Bowl D1ner puolestaan lopettaa keilailutoiminnan ja avaa uudistuneena lokakuun alussa. Savon Sanomien (4.7.) haastatteleman Bowl D1nerin toimitusjohtaja Miika Keinäsen mukaan keilaustoiminnan lakkaaminen johtui viihdekeilailun suosion hiipumisesta ja kilpakäyttöön tarkoitettujen koneiden huoltamisen raskaudesta. Ravintolatoiminta jatkuu kuitenkin normaaliin tapaan.

Myös Puijon torniravintolaa ollaan parhaillaan uudistamassa. Savon Sanomat kertoi 3.7., että Puijon torniravintolasta tulee 60-lukua henkivä ravintolakokonaisuus. Tornin kahvila on tarkoitus avata jo heinäkuu puolella ja ravintola elokuu aikana. Ravintolatoiminnasta vastaa Ravintolamestarit Oy.
Remontin ajan tornin näköalatasanne on käytössä normaalisti. Myös Puijon majaan Ravintolamestarit avaa myöhemmin lounasravintolan ja kahvilan.