Verigreippi-ryhmä esiintyy Kuvakukossa

Esityksessä nähdään Miko Kivinen, Liisa Ruuskanen, Johanna Keinänen ja Anja Lappi. Kuva: Jenny Juntunen

Troilus ja Cressida -esityksen ohjaa Juha Hurme.

Tanssiteatteri Minimistä tutut tanssijat Johanna Keinänen, Anja Lappi ja Liisa Ruuskanen perustivat kymmenkunta vuotta sitten Verigreippi-nimisen ryhmän. Ryhmä on esiintynyt yhdessä parin vuoden välein ja seuraava esitys on luvassa ensi viikolla.
Tällä kertaa Verigreipin jäsenet ovat ottaneet mukaansa näytelmäkirjailijan ja muusikon Miko Kivisen. Kokoonpano esittää versionsa William Shakespearen tekstistä Troilus ja Cressida.
Esityksen ohjaa kirjailija-ohjaaja Juha Hurme.

Kyseessä on jäntevä sovitus William Shakespearen hauskasta, toiminnallisesta, ja, kirjoittajalleen tyypilliseen tapaan, melko lohduttomasta näytelmästä. Ovela juoni on täynnä seksiä, väkivaltaa ja nerokkaita repliikkejä.
– Taustalla on Shakespearen teksti, mutta sitä käsitellään esityksessä hyvin vapaasti ja eri teatterikeinoja käyttäen, Liisa Ruuskanen kertoo.
Esitys on tekstipainotteinen, mutta yhtä lailla iso painopiste on liikkeellä ja fysiikalla.
– Jokaisella esiintyjällä on esityksessä useita eri roolihahmoja, joiden fyysisessä työstämisessä on ollut iso työ, Ruuskanen kertoo.

Juha Hurme on ohjannut Verigreipille esityksiä jo neljä kertaa.
– Yhteistyö hänen kanssaan on sujunut tosi hyvin ja meillä on ollut mainioita treenejä. Hän on ollut paikanpäällä noin 20 treeneissä.
Hurmeen lisäksi ohjauksessa on ollut mukana ohjaaja-assistentti Vesa Kivinen. Esityksen visuaalisesta suunnittelusta vastaa Jaana Kurttilala.

Tämä on Verigreippi-ryhmälle ensimmäinen esitys Kino Kuvakukossa.
– Meillä on jo pidempään ollut haave esiintyä juuri Kuvakukossa. Se on Kuopion hienoimpia paikkoja. Haluamme testata, miten Kuvakukko toimii tämänkaltaisen esityksen esityspaikkana, Ruuskanen sanoo.

Troilus ja Cressida -esityksen ensi-ilta Kino Kuvakukossa 4.12. Esityksiä on joulukuussa viisi.