Vidduilukirje

Moro. En jaksanut avata puhelinta ja tekstata, vaan päätin ilahduttaa ihan oikealla kirjeellä. Varsinkin kun siellä todennäköisesti vihmoo juuri nyt räntää ja paskoo. Juu juu, turhaan yrität kusettaa millään marraskuun lämpöaallolla tai auringon satunnaisilla pilkahduksilla iltapäivisin. Otat nyt vaan ne simmut käteen ja katsot siitä syksyn runtelemasta ikkunasta ulos. Odotas hetki. Otan ihan seitinohuen siivun tuota sangriaa ja jatkan sitten.

Nos niin ja asiaan. Eli kun siellä kotomaassa nyt kuiteskin on aivan karmea keli, niin ajattelin tehtäväkseni ihan rehellisesti vidduilla sinulle paremman mielen. Vidduilun voisi aloittaa vaikkapa toteamalla sen perinteisen, eli lämpötilan. No se on plussalla 31 ceetä ja jättikoon kalja rannalla 2 eetä. Jälkimmäinen on tosin kylmää täälläkin. Ei siis ranta vaan se kylmä Tropical.

Sitten noista pilvistä. Viduddaahan se, kun niitä ei ole. Missä lienevät. Ei kait siellä? Hämmentävää on sekin, kun yrität totuttuun tapaan käännellä aurinkotuolia siten, että aurinko paistaisi juuri oikeasta suunnasta, huomataksesi vain, että sehän paistaa täällä joka suunnasta. Ja koko ajan. Yölläkin. No ei sentään. Tuo oli jo vidduilua. Yöllä täällä paistaa kaupungin valot. Niissäkin voi tosin palaa.

No ettei nyt menisi ihan kokonaan vidduiluksi, niin on sitä murheita täälläkin. Aamulla on näet herättävä tekemään aamupala, laitettava rantatuoli paikalleen ja kaadettava sangria lasiin. Ihan oikeasti harmittaa henkilökunnan puolesta, kun joutuvat minua niin passaamaan. Eihän suomalainen tällaiseen hyysäämiseen ole tottunut.

Ja sitten nämä vähäpukeiset immeiset. Täällä ei tarvitse riisua vastustajia silmillä vaatteista. Tekevät sen ihan pyytämättäkin. Tekevät tosin vaikka pyytäisit pitämään ne päälläkin. Vai miten tätä rantaa nyt muuten voisi kuvailla. On olemassa paljon asioita, jotka roikkuvat, hytkyvät tai pomppivat. Mutta nyt on mentävä, ei ehdi vidduilla tämän enempää. Paikallinen lentopallojoukkue tuli näet juuri aamuhölkälle. Hola from Maspalomas nudistiranta.

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.