Viikkosavon rantavertailu: Tässä ovat Kuopion parhaat uimarannat

VIikkosavon uimarantavertailussa ykköseksi nousi Väinölänniemi. "Tällä rannalla näkee usein kavereita ja tämä on lähellä keskustaa", toteavat rannalla aikaa viettäneet kaverukset, jotka eivät kuitenkaan tahtoneet nimeään lehteen.

Viikkosavo teki leikkimielisen arvion Kuopion keskeisistä uimarannoista. Rantavertailussamme ykköseksi nousi Väinölänniemen uimaranta, joka onkin suosituin ranta Kuopiossa. Toiseksi parhaaksi arviossamme nousi Rauhalahden kaunis ja viihtyisä uimaranta. Kolmanneksi tuli Särkiniemen uimaranta.

 

Väinölänniemi

1. Väinölänniemen uimaranta

Tilava ja palveluiltaan monipuolinen ranta. Ympäristö näyttää siistiltä ja roskakoreja löytyy useita rannan eri puolilta. Uimarannalta löytyy laituri ja hyppytorni, johon pääsee rantavalvonnan luvalla. Aamukahdeksasta iltakahdeksaan käytettävissä suihku,- wc- ja pukutilat. Rannalla on myös mahdollisuus pelata rantalentistä. Rannan yhteydessä on myös kioski, eikä jäätelökioskikaan ole kuin kivenheiton päässä.

 

Rauhalahti

2. Rauhalahden uimaranta

Pienen kävelymatkan päässä bussipysäkeiltä ja parkkipaikoilta oleva viihtyisä ja rauhallinen uimaranta luonnon äärellä. Rannalta löytyy laituri, pieni hiekka-alue ja paljon ruohikkoa, joka sopii hyvin auringossa lekotteluun. Roskiksia löytyy alueelta useita ja ympäristö onkin siisti. Uimarannan läheisyydessä kaksi pukukoppia sekä wc. Perheille uimaranta sopii erinomaisesti, sillä rannan vieressä on mukavan varjoisa leikkikenttä hiekkalaatikkoineen, liukumäkineen ja keinuineen. Rannan läheisyydestä löytyy myös useita penkkejä ja pöytiä, joiden ääressä voi vaikka syödä eväitä. Pienen matkan päässä myös kenttä, jossa voi vaikkapa pelata rantalentistä.

 

Särkiniemi

3. Särkiniemen uimaranta

Pieni, rauhallinen ja siisti ranta luonnon lähellä, vaikka autotie meneekin ihan vieressä. Järvessä pitkälti matalaa pehmeää hiekkaa, joten se sopii hyvin kahlailuun. Rannalla on useita roskiksia ja penkkejä sekä kaksi pukukoppia ja wc. Koppien takana myös pyörätelineet. Rannalta löytyy kaksi keinua, ja ranta kävisikin ahtaaksi, jos leikkipaikka olisi yhtään isompi.

 

Valkeisenlampi

4. Valkeisenlammen uimaranta

Kävelytien varrella oleva yleisilmeeltään siisti uimaranta. Rannalla on tilaa useille auringonpalvojille ja toki lammen ympärillä on paljon viheraluettakin, johon voi asettua. Rannan vierestä löytyy kaksi pukukoppia, wc sekä pyörätelineet. Läheltä löytyy myös mukava aukio, jossa on temppurata sekä pöytiä ja penkkejä. Kävelytien toiselta puolelta löytyy pelikenttä, jossa mahdollista pelata vaikka koripalloa. Jäätelökioskille haluava joutuu kiertämään lammen toiselle puolelle. Uimareiden kannattaa kuitenkin muistaa, että Valkeisenlammen vedessä on aikaisempina vuosina tavattu järvisyyhyä ja siinä uiminen on omalla vastuulla. Lue lisää aiheesta Viikkosavon kesäkuun artikkelista tästä.

 

Kirveslahti

5. Kirveslahden uimaranta

Kuopion kaupungin verkkosivuilla mainitaan Kirveslahden uimarannan olevan Kuopion toiseksi suosituin ranta Väinölänniemen jälkeen. Rannan vieressä on ravintolapalvelu ja rannalla on hyvin tilaa uimiseen ja auringon ottamiseen. Istahtaa ei kuitenkaan voi kuin maahan tai kivelle, sillä rannalla ei ainakaan testipäivänämme ollut ainuttakaan penkkiä. Rannalla on wc sekä kuusi pukukoppia sekä useita roskiksia. Yleisilmeeltään ihan siisti ranta, mutta maassa on aika paljon tupakantumppeja. Lapsille rannalla ei ole leikkipaikkaa, mutta pelikenttä löytyy rantalentiksen pelaamista varten.

 

Niuva

6. Niuvan uimaranta

Tilava, autotien varrella oleva uimaranta, jossa bussipysäkit ja parkkipaikat kuitenkin ovat lähellä, joten rannalle on helppo päästä. Rannalla pääsee mukavasti luonnon helmaan ja korkeat puut tarjoavat rannalla vähän varjopaikkaa niille, jotka haluavat päästä hetkeksi pois auringonpaahteesta. Rannalta löytyy penkki, kaksi pukukoppia ja wc sekä useita roskiksia. Ranta onkin yleisilmeeltään siisti ja roskaton. Rannalla on varoitus maamehiläisistä ja maassa näkyikin niiden pesiä. Mehiläisiä pyöri jaloissakin, kun istui pukukoppien vieressä olevalla penkillä.

 

Mitä mieltä sinä olet Kuopion rannoista? Lähetä mielipidekirjoituksesi sivun vieressä näkyvästä ”Lähetä mielipidekirjoitus” -kohdasta.