Viikkosavon väkeä Linnan juhlissa

Puhetta vai ohipuhetta -keskustelutilaisuus järjestettiin Kuopion kaupungintalolla viime huhtikuussa. Arkistokuva: Aake Roininen

Viikkosavon ja Kuopion Kaupunkilehden väkeä voi nähdä 6.12. Linnan juhlissa.
Presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidetinlinnaan kutsun ovat saaneet päätoimittaja Aija Pirinen ja vapaa toimittaja Ismo Vornanen.
Linnan juhlien tämänvuotinen teema on tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Kutsuvieraina on henkilöitä, jotka toiminnallaan ovat edistäneet luotettavan tiedon levittämistä ja yhteiskunnallista keskustelua. Pirinen osallistui viime keväänä Kansallisena Veteraanipäivänä julkiseen paneelikeskustelutilaisuuteen yhdessä presidentti Sauli Niinistön ja Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkosen kanssa. Tilaisuuden teema oli suomalainen keskustelukulttuuri ja paneelin vetänäjä toimi kirjalija Sirpa Kähkönen.
Pohjois-Savosta Linnan juhliin kutsun ovat saaneet myös ainakin Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen, kansanedustajat Hannakaisa Heikkinen (kesk.), lapinlahtelainen Sari Essayah (kd.), karttulalainen Tuula Väätäinen (sd.), kuopiolaiset Minna Reijonen (ps.) ja Marko Kilpi (kok.), iisalmelainen Markku Eestilä (kok.), varkautelainen Matti Semi (vas.) ja europarlamentaarikko Elsi Katainen (kesk.).
Kutsun ovat saaneet myös kuopiolainen konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas, Savonian rehtori Mervi Vidgrén ja siilinjärveläinen sotaveteraani Heikki Suhonen.