Viikkosavoon kaksi uutta kolumnistia

Petri Ruuskanen ja Osmo Sihvonen Viikkosavon kirjoittajiksi.

Viikkosavossa aloittaa vuoden alusta kaksi uutta kolumnistia. Toinen heistä on Petri Ruuskanen, jonka ensimmäinen kolumni julkaistiin jo viime lehdessä. Ruuskanen on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä ja hän työskentelee kahdessa paikallisessa sosiaalialan kansalaisjärjestössä, Sirkkulanpuiston toimintayhdistys ry:ssä ja Kuopion seudun Nuorisoasunnot ry:ssä.
– Ihmisen elämän haavoittuvampi puoli on tullut työssä ja harrastuksissa tutuksi. Kysymykset asunnottomuudesta ja muusta huono-osaisuudesta jaksavat kiinnostaa vuodesta toiseen. Pienikin apu saattaa olla ihmisen elämässä se ratkaiseva, joka muuttaa elämän paremmaksi. Tämä motivoi työssäni, Ruuskanen sanoo.
Ruuskanen aikoo kolumneissaan ottaa kantaa laajasti yhteiskuntaan sekä ihmisyyteen.
Uutena kolumnistina aloittaa myös monille kuopiolaisille tuttu Osmo Sihvonen. Tämä eläkkeellä oleva kaupunkisuunnittelija teki kymmenien vuosien uran kaupungin kehittämishankkeiden parissa. Sihvosta on luonnehdittu käveleväksi historiankirjaksi, joka tuntee Kuopion historian yksityiskohtaisesti.
Vuonna 2010 eläkkeelle jäänyt Sihvonen on viime vuodet keskittynyt erilaisten muistelmien työstämiseen ja lastenlasten kanssa olemiseen.
– Kolumneissani aion kertoa kaupungin ja myös Kuopion maaseutualueiden historiasta, Sihvonen sanoo.
Kolumnisteina jatkavat myös edellisvuosilta tutut Tero Taipale, Jouni Vornanen ja Jussi Tuovinen.