Salibandyseura Welhojen liigapelaaja mukana Temptation Island -realityohjelmassa

Sinkkumies Jesper Kauhanen lohdutti TV-sarjassa varattuja naisia. kuva: Temptation Island

Salibandyseura Welhojen naistenmies Jesper Kauhanen esiintyy Temptation Island -tv-sarjassa.

Heinäkuun alussa Welhojen liigapelaaja Jesper Kauhanen (22) paineli suoraan armeijasta Temptation Island -sarjan kuvauksiin Koh Samuin -saarelle Thaimaahan. Tv-tähteys sai alkunsa armeijan tuvassa alkaneesta läpänheitosta. Jermut olivat nähneet Facebookista, että Temptation Island -deittisarja etsii esiintyjiä uudelle tuotantokaudelle. Sarjassa testataan, kestääkö parisuhde, kun flirttailevat sinkut viettelevät varattua kumppania.
– Jätkät keksivät, että minä olisin ohjelmaan sopiva sinkkumies. Laitoin ihan läpällä hakemuksen tuottajille. Yllätyin, kun haastattelupyyntö tuli Helsinkiin. Ilmoitin, etten voi osallistua, kun intissä ei ole lomia. Ruinasivat, että esittäydy videolla ja lähetä neloskanavalle, kertoo Kauhanen.

Pahaksi onneksi Jesper oli sotimassa metsäkeikalla, kun video piti lähettää. Kekseliäs velikulta ratkaisi pulman. Hän veti kuusen juurella taskustaan puhelimen ja sanoi kaverilleen, että ala kuvata, esittäydyn tv-tuottajille. Valitsijat pitivät Jesperin metsäshowsta ja vakuuttuivat, että juuri tässä soturissa on riittävästi vikittelytaitoja ja luontaista charmia.
– Olisin muutenkin lähtenyt jonnekin reissuun intin jälkeen. Nyt oli tiedossa reilun kolmen viikon mittainen ilmainen täysihoito paratiisisaarilla. Olen aidosti naistenmies ja osaan kyllä hurmata naisia tv-sarjassa. Nuorena on parempi, jos on pari suhdetta kuin elää parisuhteessa, veistelee naistenmies.

Jesper sanoo olevansa flirttailutaitojen ohella lahjakas urheilija lajissa kuin lajissa. Hän ei kuitenkaan pidä liian kurinalaisesta harjoittelusta eikä sosiaalisena ihmisenä yksin treenaamisesta.
– En ole liialla harjoittelulla pilannut itseäni. Lopetin KalPan junioreissakin, kun touhu alkoi tuntua liian vakavalta. Salibandyssä harjoitellaan liigatasolla ammattimaisesti, mutta kuviot ovat vapaammat kuin jääkiekossa. Jääkiekossa olisin päässyt tienaamaan toisin kuin sählyssä. Pääasia, että tunnen olevani onnellinen.

Temptationin kuvaukset olivat rankkoja. Olisihan huippu-urheilijan pitänyt valmistautua liigakauteen. Sinkkurooli meni edelle, koska sopimus oli tehty tv-yhtiön kanssa ennen Welhoja. Tuskin valmentaja olisi muuten laskenut hyökkääjää kuvauksiin. Kuvaussessioissa järjestettiin bileitä joka toinen päivä. Juhlissa oli tarjolla rajattomasti alkoholijuomia.
– Join bileissä alkoholin lisäksi litroittain vettä. Rankkaahan se oli urheilijalle. Krapulaa en potenut kuitenkaan missään vaiheessa. Parisuhteessa olevia naisia grillattiin näyttämällä videolta, mitä heidän mieskumppaninsa puuhailivat toisella saarella. Naisille tuli tippa silmään. Meidän sinkkujen piti lohduttaa heitä treffeillä ja vähän muuallakin.

Jesper myöntää, että kuvausviikot olivat yhtä sekoilua ja draamaa. Osallistujat unohtivat nopeasti, että kamerat tallentavat kaikki heidän touhunsa ja mokansa.
– Sinkuille realitysarja oli yhtä nautiskelua, mutta ei sarjan pariskunnille. Flirttaileva ihminenhän tykkää flirttailla. Naisista oli vain yksi oikeasti minun mieleiseni. Hänen kansaan olisin voinut hengailla vähän pitempäänkin.
Liigapelurin kunto laski roimasti lähes kuukauden kuvauksissa. Kuvauksien jälkeen hän pelasi kaveriporukan kanssa vielä Prahassa yhden hupiturnauksen. Prahan reissukaan ei ollut mikään harjoitusleiri. Silti Jesper on Welhojen pistepörssissä kolmanneksi paras pelaaja. Kyllä se taittaa sittenkin olla niin, että lahjattomat ne vain harjoittelevat.

Liigapelaaja Jesperin kunto romahti Thaimaan kuvauksissa. Kuva: Ismo Vornanen