Ville Haapasalo tekee Kuopiossa kalastusohjelmaa

Ville Haapasalon, Janne Käpylehdon ja Ismo Apellin sunnuntainen tempaus Kuopion satamassa herätti runsaasti huomiota. Jatkoa tempauksille on luvassa Tahkolla pääsiäisviikolla. Kuva: Aija Pirinen

Tahkolle tehdään maailman suurin jääkaruselli.

Ohikulkijat hieraisivat sunnuntai-iltapäivänä silmiään, kun sataman jäätiköllä oli kolme miestä puoliksi ilkosillaan. Miehet olivat kyhänneet pyörivän jääkarusellin, sen päälle telttasaunan ja saunaan yhteyteen pilkkireiän.
Monet kerääntyivät katsomaan tempausta lähemmälle, varsinkin huomatessaan, että toinen miehistä on TV:stä tuttu Venäjän kiertäjä Ville Haapasalo ja toinen näyttelijä Ismo Apell.

Tempauksessa kyse oli Ville Haapasalon uudesta kalastustelevisiosta, joka avautuu nettiin syksyllä.
Haapasalo sanoo, ettei voi vielä avata yksityiskohtia tarkemmin, mutta kertoo kyseessä olevan Netflix-tyyppinen konsepti.
– Kanavalle kuvataan kaikkea hauskaa kalastukseen ja ulkoiluun liittyvää. Kuvaamme paljon myös Kuopion alueella, Haapasalo kertoo.
Haapasaloa nähdään lähikuukausien aikana Kuopiossa ja lähialueella paitsi kalastus-tv:n, myös kesäteatterin vuoksi. Hän ohjaa ensi kesäksi Iisalmen Koljonvirta Teatteriin klassikkokomedian Pölhölä.
–  Näyttää siltä, että lähiaikoina tulen aika paljon pyörimään näillä seuduilla, Haapasalo sanoo.

Kuopion satamassa nähty jääkaruselli on Janne Käpylehdon aikaansaannos. Jääkarusellimiehenä tunnettu Käpylehto on keksijä, tietokirjailija ja sarjayrittäjä, joka on kehittänyt erikoissahan jääkarusellien sahaamiseen. Hän on tehnyt vastaavia viitisenkymmentä kappaletta ja toimii maailman jääkaruselliliiton puheenjohtajana. Mies on niin erikoinen tapaus, että jopa BBC on tehnyt hänen touhuistaan dokumentin.
– Kuopion sataman karuselli on maailman ainoa jääkaruselli, jonka päällä on myös saunottu ja pilkitty, Käpylehto tietää.

Käpylehdolla, Haapasalolla ja Apellilla on vielä isommat suunnitelmat mielessään. He aikovat rakentaa maailman suurimman jääkarusellin Tahkolle pääsiäislauantaiksi. Tähän mennessä maailman suurin, 154,8 metriä leveä jääkaruselli on tehty Minnesotassa. Tahkon jääkarusellista aiotaan tehdä sitäkin suurempi, 200-metrinen.
– Valmistelutyöt aloitamme Tahkolahdella jo ensi viikon torstaina. Haasteena on se, miten saada 200-metrinen jäälautta pyörimään, Apell sanoo.