Yksinyrittäjätukea haettu Kuopiossa vasta vähän – ”Kannattaa rohkeasti hakea”

Yksinyrittäjäavustusta voi hakea yrittäjä, jolla ei ole palkattua työvoimaa.

Yksinyrittäjät ovat huhtikuusta alkaen voineet hakea kunnalta 2000 euron arvoista yksinyrittäjätukea toimintansa vakauttamiseen. Hakuaika päättyy elokuun loppuun. Kuopiossa yksinyrittäjätukea voi hakea kaupungin yrityspalvelujen kautta.
Kuopiossa oli 27.7. maanantaiaamuun  mennessä myönnetty tukea 681 yrittäjälle, kaikkiaan 1 362 000 euron edestä. Kaupungilla olisi jaettavana tähän tarkoitukseen kaikkiaan 4 miljoonaa euroa.

Anna-Liisa Martikainen Kuopion kaupungin yrityspalveluista kertoo, että yrittäjät voisivat hakea tukea rohkeammin. Muutoin on riskinä, että iso osa rahoista jää myöntämättä, eikä raha jää alueelle.
–  Joillakin yrittäjillä saattaa olla asenne, että en ole koskaan mitään saanut, joten en saa varmasti nytkään. Kannattaa kuitenkin rohkeasti hakea tukea. Tähän asti tulleista hakemuksista hylkäysprosentti on ollut vain alle 10, eli suurin osa hakijoista on täyttänyt kriteerit, Martikainen sanoo.

Yksinyrittäjätuki on tarkoitettu päätoimiselle yrittäjälle, jolla ei ole palkattua työvoimaa. Tukea voivat saada yksinyrittäjät, jotka voivat osoittaa liikevaihdon laskeneen koronan vuoksi yli 30 prosenttia.
Avustusta voidaan myöntää myös kevytyrittäjille ja freelancereille. Avustusta ei myönnetä maa-, metsä- ja kalatalousyrittäjille
Tukisumman voi kohdentaa yrityksen kiinteisiin kustannuksiin, kuten vuokraan, vesi- ja lämpökuluihin tai nettiliittymään.

Lisää tietoja yksinyrittäjätuesta TÄSTÄ.