Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tero Taipaleen kolumni Ei tärkeintä oo voitto, vaan pitkät pelimatkat

Näin hoilaa Pudasjärveläinen rokkifutispoppoo Rainbow. Vaikka otsikkoon sisältyy paljonkin paikkansa pitävää futisromantiikkaa, niin ihan noin huoletontahan kuningaslaji jalkapallo ei tietenkään ole. Toki silloin kun homma toimii, niin tekeminen on kuin rennon letkeää pelailua, jossa palasia loksahtelee paikoilleen kuin itsestään. Voittamisen eteen on kuitenkin vuodatettava aina isot määrät hikeä. Hauskat pelireissut tulevat siinä sitten ihan vaan kylkiäisenä kaupan päälle. Tämä pätee tietenkin yli lajirajojen, eli futis ei ole tässä suinkaan mikään poikkeus.

Itä-Suomen futiksella homma ainakin toimii tällä hetkellä, eli hikeä on vuodatettu ja reilusti. Nyt kun kaudesta on pelattu palttiarallaa puolet, niin lähialueen joukkueita löytyy sarjataulukkojen kärkikahinoista aina Vitosesta miesten ja naisten Liigaan asti. Vitosessa varkautelainen WJK menee toki menojaan, mutta seuraavia kolmea sijaa miehittävät tällä hetkellä perinteikkäät Kuopion joukkueet PuPa, FC Tarzan ja Kuopion Elo/2. Pöyhös Jarkin opeilla hieman kokeneemmalla kaartilla operoiva PuPan miehistö on tahmean alkukauden jälkeen saanut positiivisen suonenvedon ja noussut neljän tappiottoman ottelun jälkeen aina lohkon kakkoseksi asti. Tarzan ja Elo tosin hengittävät niskaan heti iskuetäisyydellä. Kauden alkumetreillä Jarkki varmastikin unohti pelipalavereissa piirtää taktiikkataululle juoksuviivoja myös puolustussuuntaan, sillä vihulaiset mättivät ensimmäisissä neljässä pelissä vaatimattomat 31 maalia PuPan verkkoon. Sittemmin harjoituksissa vuodatettujen hikilitrojen jälkeen tötteröllä ovat olleet lähinnä vastustajien verkot. Mielenkiintoinen Vitosen jälkimmäinen puolisko siis tulossa. Pisteen sisällä kolme Kuopion joukkuetta.

Kun homma toimii, niin tekeminen on kuin rennon letkeää pelailua.

Sarjaporrasta ylempänä Nelosessa alueen mainetta sarjataulukossa pitävät yllä Toivalan Urheilijat kakkosena ja elämäntapajoukkue Zulimanit kolmantena. Sarjaa johtavaan Rääkkylän ylpeyteen Niemisen Urheilijoihin on lohkossa toiseksi eniten maaleja tehneellä ToUlla matkaa vain yhden voiton, eli vaivaisen kolmen pisteen verran. Myös lohkon kolmatta sijaa pitävän Zulimanien maalintekoharjoituksissa on varmasti hiki virrannut. Siitä osoituksena ikinuoren pelaajamanagerin Pulkkis Jaskan vahva maalivire. Tällä menolla ukon Nelosen maaliennätys kasvanee vähintään puolella. Itäisen Nelosen loppukausi tulleekin todennäköisesti olemaan äärimmäisen tiukka ja lohkon kärkisija ratkeaa varmasti vasta loppumetreillä. Kärkikahinoista uupuu tosin sinne yleensä kuuluva Kurkimäen ylpeys KuKi, joka löi hynttyyt yhteen täksi kaudeksi LiPan kanssa, mutta löytyy tällä hetkellä aivan väärästä päästä sarjataulukkoa.

Kolmosen sarjataulukko näyttää Savolaisesta vinkkelistä myös varsin mallikelpoiselta. Kaikkea kolmea kärkisijaa miehittää nimittäin lähialueen joukkue järjestyksessä Kuopion Elo, AC Barca ja SC Kings. Sarjaa isännän ottein johtava ja nousua Kakkoseen tavoitteleva Elo on tehtaillut yhteentoista peliin huikeat 45 maalia ja päästänyt omiin ainoastaan kahdeksan. Tulivoimaa joukkueesta löytyykin normaalia reippaammin. Siitä kertovat Taneli Heiskasen kymmenen ja Olli Eskelisen yhdeksän maalia mieheen. Tolppien välistä kun löytyy vielä A-junioreiden kaksinkertainen Suomen Mestari Aapeli Alava, niin kyseessä on erittäin kilpailukykyinen nippu Kolmoseen. Vaikka joukkue onkin vahva, niin kyseinen lohko on sen verran kova, että yhtään pistettä ei tule ilmaiseksi. Elon nimivahva valmennustiimi onkin tehnyt vakuuttavaa työtä ja repinyt joukkueestaan hyvin tehoja irti. Toivotaan Elolle, Barcalle tai Kingsille nousua kauden päätteeksi, sillä Kuopio ja sen lähialueen futiskenttä kaipaa kipeästi lisää joukkueita Kakkoseen.

Kuumin kesän futisuutinen on kuitenkin Pörrin ja Kaivurin vuotuisen futismittelön peruuntuminen. Viime vuonna ottelun vei nimiinsä Pörri maalitykki Sepin tehtaillessa voittomaalin, mutta kenttäolosuhteiden vuoksi tämän vuoden tapahtumaa joudutaan siirtämään. Harmi sinänsä, sillä oman kuntohuippuni olin ajoittanut juuri kyseiselle viikonlopulle.

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.

Ei tärkeintä oo voitto, vaan pitkät pelimatkat, osa 2 – ”Siispä peukut ja vähän varpaatkin pystyyn”