Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopio – eurooppalainen suurkaupunki

Kolumni

Hieman edempänä tässä lehdessä tehdään katsaus tänä maanantaina Kuopiossa aloittaneeseen hop-on hop-off -turistibussiin. Haastateltavani sekä hankkeen toteuttajien että loppukäyttäjien puolella kommentoivat bussin tuomaa suuren maailman tuntua – samanlaisia menopelejä on Lontoossa, Pariisissa ja Berliinissä, ja nyt meilläkin.

Se on tehokas tapa niputtaa paikallisia nähtävyyksiä yhteen ulkopaikkakuntalaiselle helpoksi paketiksi.

Kävin viikko sitten bussin lämmittelyajolla, jossa reitti ajettiin läpi hankkeen yhteistyökumppanien kanssa. Kokonaisuudessaan kierros haukkasi työpäivästä kaksi ja puoli tuntia, mutta koin näin kesien ulkopuolella keskemmällä Suomea asuvana saavani vaihdossa erinomaisen tilannepäivityksen muutamista paikallisista matkailutäkyistä.

Keskeisin kysymykseni juttua tehdessä oli, miksei tällaista ole ollut jo? Kuopio on sekä urheilu- että tapahtumakaupunki, joten emme me missään vaiheessa ole kotimaanmatkailun ranking-listojen häntäpäässä ainakaan keikkuneet.

Kaikelle on aikansa ja paikkansa. Viimeiset puolisentoista vuotta ovat koetelleet erityisen raa’asti virkistys- ja matkailualan yrityksiä. Nähtävyysbussin lienee määrä osaltaan lääkitä tätä. Alkukesästä 2019 käynnistynyt Lakeland 2 -hanke, jolla on tarkoitus vetää Pohjois-Savoon lisää kansainvälisiä turisteja, toimii siinä mielessä nätisti yhteen linjurin kanssa.

Nähtävyysbussin lienee määrä osaltaan lääkitä tätä.

Ja kyllähän sitä tuntee asuvansa vähän tärkeämmässäkin kaupungissa, kun juttukeikalle lähtiessä ohi suhaa bussilastillinen ihmisiä menossa katsomaan paikallisia nähtävyyksiä.

Kirjoittaja on kesätoimittaja.