Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harrastus | Kuopion Sammakkolammen puisto on puijonlaaksolaisten helmi – Aamu-uinti virkistää, kävelyreitille toiveissa lisää penkkejä

Virkistävä aamu-uinti houkuttaa puijonlaaksolaisia pulahtamaan Sammakkolammessa.

Kello ei ole lyönyt läheskään vielä puolta kahdeksaa, kun Sirkka Jantunen, Meeri Turunen ja Marketta Kelovaara ovat jo uimassa.

– Olo on hirveän hyvä ja virkistynyt koko päivän, kun on aamulla lähtenyt liikkeelle. Kesälle on kertynyt jo yli 60 uintikertaa. Toissa kesänä kävin Sammakkolammessa uimassa toistasataa kertaa, Jantunen taustoittaa.

– Kun muutin tänne kulmille, olin siinä luulossa, että lammen vesi olisi jotenkin sameaa, mutta kirkkaampaahan täällä on kuin Kallavedessä. Olen kuullut, että lammessa olisi lähteitä, ja tuntuu kuin vesi pulpahtelisi uidessa jaloissa, hän kuvailee.

Jantunen kertoo myös tutustuneensa jo hieman Sammakkolammen puiston alueelle asennettuihin uusiin senioriparkin kuntoilulaitteisiin, kun toinen henkilö opasti.

Kesälle on kertynyt jo yli 60 uintikertaa.

Myös puijonlaaksolaiset Meeri Turunen ja Marketta Kelovaara kertovat pitävänsä kunnostetusta puistosta. Lammen ympäri on mukava kävellä, ja talvella tienoilla pääsee hiihtämään.

Muutama kehityskohde kuitenkin löytyy.

– Lampea ympäröivän lenkkipolun varrelle uimarannan tuntumaan olisi hyvä saada lisää penkkejä levähtämistä varten, Turunen mainitsee.

– Lisäksi lammen vesikasveja voisi niittää. Ne käyvät uidessa kiinni jalkoihin, Kelovaara sanoo.

Lintujen syöttäminen ja koirien uittaminen rannassa ei kaikkia miellytä. Harmitusta aiheuttavat myös uimakoppien seinät, jotka on töhritty.

Tunnelma on leppoisa. Puistossa kulkevat huikkaavat iloisina hyvän huomenen toivotuksia toisilleen.

Puisto kutsuu päivittäin myös Sara Mesceriakovea, joka kulkee siellä koiriensa kanssa lenkillä.

– Käyn puistossa myös vaunulenkeillä lapseni kanssa, hän mainitsee.

– Alue on nyt todella kiva ja miellyttävä paikka verrattuna entiseen, hän arvioi.

Sammakkolammen puisto avattiin käyttöön 1. heinäkuuta, kun puiston kunnostustyöt oli saatu valmiiksi. Alueelle on esimerkiksi rakennettu uusi leikkipuisto, ulkokuntosali ja seniorialue sekä koirapuisto. Myös uimarantaa on kunnostettu. Lammen eteläpäässä sijaitsee rantaan ulottuva laatoitus, josta myös liikuntarajoitteiset pääsevät onkimaan.