Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Ei tärkeintä oo voitto, vaan pitkät pelimatkat, loppuvihellys

Jaa niinhän siinä sitten kävi, kuten niin monena vuonna aikaisemminkin. Itä-Suomen futissarjat saatiin kuin saatiinkin potkittua onnellisesti maaliin.

Tässäpä siis paketoituna kauden 2022 huiput ja kommellukset.

Vitosessa sarjan piikkipaikan ja nousun Neloseen varmisti Ylämyllyn Yllätys vakuuttavalla viiden pisteen erolla, kun kakkoseksi pelasi Varkauden WJK. Neljässä pelissä kahdeksantoista tehtyä ja yksi päästetty kertoo kärkijoukkueen suht selkeästä Vitosen loppusarjan ylivoimasta.

Onnea Liperiin 1945 perustetulle 440 lisenssipelaajan seuralle.

Knoppitietona Vitosen tilastoista mainittakoon, että sarjan maalipörssiin kirjautti nimensä myös jo 1900-luvulla KuPSille verkkoja heilutellut maalitykki Ilja Venäläinen.

Ilo oli seurata, miten ikinuorella jalka vielä nousi ja juoksut etutolpalle tulivat kuin vanhasta muistista.

Nelosessa puolestaan NiemU oli pahinta kilpakumppaniaan AFC Keltikkiä paria peliä vahvempi ja varmisti sarjan voiton lopuksi viiden pisteen erolla.

Sen verran myös Kuopion joukkueet saivat sotkettua vielä loppumetreillä lusikkaansa soppaan, että Kuopion Jalkapallokerhon kaadettua toiseksi viimeisellä kierroksella AFC Keltikin kotonaan 4-2, oli NiemUn nousu Kolmoseen sinetöity jo ennen viimeistä kierrosta. Onnea Rääkkylään ja Niemisen Urheilijoille.

Pohkeet punttisalilla kuntoon ja kohti kautta 2023.

Kolmanneksi sarjassa tuli elämäntapajoukkue Zulimanit, jonka maalitykki Jaska Pulkkisen kuuden maalin tavoitetta saatiin jännittää aivan loppumetreille saakka.

Maalit jäivät kuitenkin yhden sutaisun päähän viiteen ja ukko onkin sittemmin nähty lähes päivittäin Kuopion futisstadionin punttisalilla laittamassa pohkeita kuntoon kaudelle 2023.

Kolmosessa saatiinkin sitten kuopiolaisittain todellisia ilouutisia vakuuttavasti heti kauden 2022 ensimetreiltä aina maaliin asti esiintyneen Kuopion Elon noustua syksyn päätteeksi Kakkoseen.

Elon ylivoimasta kertoo joukkueen jyrättyä viimeisistä viidestä ottelustaan puhtaat viisi voittoa maalierolla 17-1, kovien kilpakumppanien hengittäessä iskuetäisyydellä niskaan.

Paineet kestettiin, kuten sarjaykkösen tuleekin ja sen johdosta Kuopiossa on pitkästä aikaa jatkossa kaksi Kakkosen joukkuetta. Onnea Kuopion Elolle. Myös Kolmosessa saatiin nauttia aikaisemmin KuPSille maaleja paukutelleiden tehoista.

Reteemmin heistä verkkoja laitteli tötterölle Iisalmessa PK-37 riveissä pelannut ja yhdeksässätoissa pelissä hurjat maalimäärät (30) paukutellut Eetu Rissanen.

Aiheesta poiketen on pakko sivuta myös valtakunnan tason futistouhuja.

Nimittäin sen verran huikean kauden Kuopion lippulaiva KuPS pelasi jälleen. Naisille mestaruus, miehille Suomen Cupin voitto ja hopeaa.

Kummallekin hurrrrjat Europelit ja valintoja naisten, miesten, tyttöjen ja poikien maajoukkueisiin. Ensi vuonna keltamusta täyttääkin kunnioitettavat sata vuotta, joten eiköhän tämä kausi ollut alkusoittoa juhlavuodelle. Onnea keltamustalle mahtavasta kaudesta.

Juhlan paikka on myös Kuopiolaisella Peijjaisporukalla John Long Teamilla.

Tämä hurjaakin hurjempi ryhmä rämä täyttää nimittäin pyöreät 20 vuotta.

Onnea joka ikiselle pelurille, joka on ollut mukana hienossa ja hauskassa Peijjaistarinassa ja tietenkin ennen kaikkea joukkueen priimusmoottorille Jussi Longalle, jonka löylyissä ovat sulaneet niin monen pelaajan pohkeet Peijjaissaunan lauteille.

Näin on kausi 2022 siis viimein potkittu päätökseen. Tosin uuden alku siintää jo horisontissa. Niin kuin aina.

Nyt on kuitenkin aika hengähtää hetki, nuolla haavat, vetää happea ja sitten mennään taas. Pohkeet punttisalilla kuntoon ja kohti kautta 2023.

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.

Ei tärkeintä oo voitto, vaan pitkät pelimatkat