Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Arjen haasteissa jaksaa, kun liikkuu säännöllisesti – Umpihankihiihto voi olla muotia, mutta valmiit ja valaistut ladut ovat luksusta

Härkäviikkoja viettäessä on hyvä pohdiskella arjen merkitystä. Juhlapyhien jälkeen paluu arkeen ja aikatauluihin voi tuntua nahkealta, mutta pikku hiljaa arkipäivien elämänmenoon alkaa jälleen tottua. Viikot vierivät omalla painollaan, eikä aikaakaan, kun edessä ovat laskiaisen riennot ja talvilomaviikot.

Tammikuu tietää yhdelle tipatonta kautta ja toiselle vegaanista ruokavaliota. Jos liikunnasta ei ole vielä tullut elämäntapaa, voi vuoden alku olla sysäys uusille latu-urille, punttien äärelle tai jumppasaliin. Viikkosavoon haastatellut liikunta-alan ammattilaiset kannustavat, että jo yksi liikuntakerta viikossa on hyvä alku. Itselleen saa ja pitää olla armollinen. Myös kokeilunhalua on hyvä pitää mukana matkassa. Liikuntaan voi tutustua vaikka laji kerrallaan ja löytää omansa.

Kuopiossa tarjolla on laaja liikuntamahdollisuuksien kirjo. Euromäärät liikuntapaikkoihin ovat myös satsauksia kaupunkilaisten hyvinvointiin ja terveyteen sekä sairauksien ennaltaehkäisyyn. Liikkuva ihminen on aina iloinen näky. Jokainen etenee omalla tyylillään ja vauhdillaan, mutta tavoite on kaikilla sama eli virkeä mieli ja entistä parempi kunto. Moni työikäinen korostaa, että arjen haasteissa ja vaatimuksissa jaksaa, kun liikkuu. Virkeät mummot ja papat kannustavat esimerkillään myös lapsenlapsiaan liikkumaan. Liikuntainnostus kulkee usein suvussa. Aamuvirkut kävelevät tai pyöräilevät jo Kuntolaakson uimahallista kotiin, kun työpäiväänsä aloittavat suuntaavat työmaillensa.

Liikunnan tiedetään kehittävän ja ylläpitävän myös tasapainoa.

Liikunnan tiedetään kehittävän ja ylläpitävän myös tasapainoa. Tasapainon käytännön hyödyt on havaittu jo monta kertaa talven aikana, kun on ollut vähällä liukastua esimerkiksi Kuopion keskustassa Kirjastokadulla tai torin laitamilla. Kuin ihmeen kaupalla on saanut rankansa suoristettua ja vältettyä pyllähdyksen tai kopsahduksen.

Nastakengät, kävelysauvat ja jopa kävelykeppi ovat kovaa valuuttaa tammikuun liukkailla keleillä edetessä. Jäällä luistinten kanssa ja jopa ilman on kypärä turvallisuustekijä numero yksi. Toimituksessa muisteltiin tapahtumaa, kun retkiluistimien ja sauvojen kanssa, mutta ilman kypärää edennyt päätoimittaja edellisellä talvikaudella kolautti päänsä alkuillan hämäryydessä Kuopion sataman edustalle tehdyllä jääradalla. Myös lapsille on tärkeää teroittaa, että ilman kypärää ei lähdetä luistelemaan.

Valo alkaa tehdä pian tehtävänsä, ja houkuttaa kuopiolaisia ulkoilemaan entistä enemmän. Vaikka suomalaiset ja kuopiolaiset vahvasti hiihtokansaa ovatkin, on hyvä muistaa, että tarjontaa on löydyttävä myös kävelijöille.

Puijon tornin ympäristön uudet reitit mahdollistavat kiireettömän ja myös esteettömän mahdollisuuden ulkoiluun. Ylä-Antikkalan suuri ja näyttävä laavu tarjoaa mahdollisuuden hengähdyshetkeen ja makkaranpaistoon lenkkeilyn lomassa.

Metsä on paikka, jossa ihminen rauhoittuu ja kerää voimia arkipäiviinsä. Umpihankihiihto voi olla muotia, mutta suurelle käyttäjäkunnalle valmiit, hyvin hoidetut ja jopa valaistut ladut ovat arjen ja vapaa-ajan luksusta. Patikoija kiittää talvisista poluista.