Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopio Maratonissa kaikki lähtevät samalta viivalta matalalla kynnyksellä ja omana itsenään – Tänä vuonna juostaan virallisesti mitattu reitti

Viikonloppuna järjestettävässä Kuopio Maratonissa juostaan tänä vuonna virallisesti mitattua reittiä.

– Minun tietääkseni Kuopiossa ei ole aikaisemmin järjestetty virallisesti mitattua maratonia. Monelle juoksijalle virallisuus on tärkeää – se on ikään kuin rasti ruutuun, että on ihan oikeasti käyty juoksemassa, tapahtumapäällikkö Esa Pietikäinen kertoo.

Tapahtuma asustelee nyt kolmatta vuotta Rauhalahdessa. Juostava reitti kulkee Rauhalahden, Jynkän ja Leväsen kautta. Taipaleella käydään ensin etelässä koukkaamassa Leväsenlammen ympäri ja palataan sitten Rauhalahteen Särkiniemen ja Särkilahden kautta.

– Olemme pyrkineet saamaan reitistä mahdollisimman tasaisen. Moni juoksija toivoo tasaisuutta, että voi juosta mahdollisimman tehokkaasti, Pietikäinen toteaa.

Reitti on pituudeltaan 10,55 kilometriä, eli se juostaan maratonissa läpi neljä kertaa ja puolimaratonissa kahdesti. Matkasta noin 8 kilometriä on Pietikäisen arvion mukaan asfalttia ja 2 kilometriä hiekkatietä.

Tapahtumaan odotetaan noin 800 osallistujaa. Maratonin järjestävät Pohjois-Savon liikunta ja Kuopion Reipas.